Caise

Caisele sunt fructe delicioase și sănătoase, care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Consumul de caise aduce organismului numeroase vitamine, minerale și oligoelemente. În compoziția lor se regăsesc, în cantități apreciabile, vitaminele C, A, K, E, B6, niacină, riboflavină, tiamină, calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc, fosfor, cupru și seleniu. Totodată, caisele sunt surse excelente și de betacaroten, ceea ce, pe lângă combaterea stresului oxidativ la nivelul întregului organism, poate contribui la reducerea riscului de dezvoltare a afecțiunilor oculare.

De asemenea, consumul de caise este o modalitate foarte plăcută de a-ți completa necesarul zilnic de fibre. Și, pentru că au o densitate calorică modestă, caisele sunt o gustare perfectă pentru cei care vor să scadă în greutate sau, pur și simplu, să se mențină în formă.

Calorii caise

100 grame 200 grame  300 grame
Calorii | 48 Calorii | 96 Calorii | 144
Proteine| 1,4 Proteine | 2,8 Proteine | 4,2
Lipide | 0,4 Lipide | 0,8 Lipide | 1,2
Carbohidrați | 11,1 Carbohidrați | 22,2 Carbohidrați | 33,3
Fibre | 2 Fibre | 4 Fibre | 6

 

Alte fructe sănătoase, cu puține calorii, pe care le poți include într-un plan alimentar echilibrat:

  • Piersici ( 39 calorii /100 g)
  • Banane (89 calorii / 100 g)
  • Grepfrut alb (33 calorii/100 g)
  • Kiwi (61 calorii/100 g)
  • Pomelo (38 calorii / 100 g)
  • Portocale ( 43 calorii/ 100 g)