Sanatate

Articole alese pentru tine

Când se ia cărbunele medicinal? Sfaturi privind administrarea
Când se ia cărbunele medicinal? Sfaturi privind administrarea
Regim alimentar splină mărită. Alimente permise și de evitat
Regim alimentar splină mărită. Alimente permise și de evitat
simptome paniculita mezenterica
Regim alimentar paniculita mezenterică. Alimente permise și de evitat

Paniculita mezenterică este o afecțiune rară, ce implică inflamația cronică a grăsimii mezenterice – țesutul adipos care susține intestinul și îl fixe..

Ce este sarcopenia? Rolul dietei și exercițiilor fizice în prevenirea sarcopeniei
Ce este sarcopenia? Rolul dietei și exercițiilor fizice în prevenirea sarcopeniei

Sarcopenia, pierderea treptată a masei musculare odată cu înaintarea în vârstă, este o afecțiune care impactează semnificativ mobilitatea și calitatea..

infecția cu clostridium difficile
Clostridium difficile: ce este, cum se transmite, măsuri de prevenție

Clostridium difficile este o bacterie care trăiește în mod normal în intestinul uman, însă, în anumite condiții, poate deveni extrem de periculoasă. ..

Regim alimentar Helicobacter pylori: ce să mâncați și ce să evitați?
Regim alimentar Helicobacter pylori: ce să mâncați și ce să evitați?

Infecția cu Helicobacter pylori este mai frecventă decât s-ar părea, ba chiar se numără printre cele mai des întâlnite infecții. Se estimează că aprox..

Top cinci fructe care combat constipația
Top cinci fructe care combat constipația

Constipația este o problemă digestivă comună, care afectează persoanele de toate vârstele, cauzând disconfort. Deși există diverse remedii, una dintre..

medicamente pentru colesterol
Statinele și efectele secundare. Ce simptome ar trebui să-ți atragă atenția?

Statinele sunt o clasă de medicamente prescrise frecvent pentru a reduce nivelul de colesterol din sânge. Prin scăderea colesterolului, acestea contri..

ce sunt satinele
Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre statine

Statinele sunt medicamente folosite pentru scăderea nivelului de colesterol „rău” (LDL) din sânge și pentru a preveni riscurile asociate bolilor cardi..

femeie mâncând cu plăcere ciocolată
Răsfățul ocazional, mai sănătos decât excluderea totală a zahărului

Cel mai probabil nu este o surpriză pentru nimeni faptul că un nou studiu a legat consumul de zahăr adăugat de un risc crescut de boli de inimă. Totuș..