Beneficii fructe si legume

Hala este un fruct mare, comestibil, care seamănă cu ananasul, dar care crește într-un arbore, precum nuca de cocos și este alcătuit din numeroase segmente numite chei sau conuri. Fructul crește în mod natural în Asia de Sud-Est, Australia de Est, Insulele Pacific și Hawaii, dar s-a aclimatizat și în…
Cu miez zemos și răcoritor, pepene galbenul este partenerul esențial al meselor noastre de vară. Bogat în vitamine, minerale și alte substanțe necesare bunei funcționări a organismului, acest fruct primește, fără prea multe deliberări și condiții, undă verde pentru un consum pe săturate.   Pepenele galben însoțește aperitivele și picnicurile…
Văzute mai degrabă drept materie primă pentru tării, corcodușele au ajuns într-un nemeritat con de umbră. În realitate însă, ele sunt o prezență în oferta de fructe locale a verii demnă de toată atenția. Deoarece se găsesc la tot pasul, fiind rodul unor copaci deloc pretențioși, corcodușele au parte de…
Atunci cand te decizi sa incepi o dieta, e important, dincolo de preparatele pe care le alegi sau pe care ti le recomanda medicul sau nutritionistul sa cunosti si continutul de calorii. Chiar daca stii ca fructele si legumele sunt sanatoase, sa stii ca sunt anumite fructe care, datorita continutului…
O alimentatie bogata in fructe este una din cele mai bune modalitati de a ne mentine sanatosi. Vitaminele si mineralele continute in fructe sunt responsabile de mentinerea unui sistem imunitar integru, in acest fel protejandu-ne de numeroase afectiuni. Citricele detin fara doar si poate secretul sanatatii. Multitudinea de substante benefice…
De-a lungul timpului, nutritionistii si cercetatorii in acest domeniu s-au intrecut sa descopere care sunt alimentele-minune pe care ni le-a dat natura, cu proprietati hranitoare si curative in acelasi timp. Le-au incadrat pe categorii, au facut topuri, iar marea surpriza este ca, printre ele, chiar pe primele pozitii, se afla…
Ca salatele cu frunze verzi sunt nemaiponenite pentru sanatate si silueta, e o chestiune unanim acceptata si arhicunoscuta. Ceea ce putini dintre noi au in vedere atunci cand isi compun meniul este faptul ca intre ele exista diferente notabile, unele fiind mai generoase decat celelalte din punct de vedere nutritional.…
Dupa o perioada lunga de timp in care a fost uitata intr-un con de umbra, sfecla rosie pare sa redescrie povestea „Cenusaresei” in gastronomie. A devenit omniprezenta in oferta de produse de tip ready-to-eat a marilor magazine, dar si in meniurile multor restaurante, fiind tot mai des inclusa in retete…
Fructele de padure au rol deosebit, contribuind la realizarea in bune condiții a proceselor metabolice si la mentinerea starii de bine. Beneficiile pe care acestea le au pentru organism sunt: alcalinizare, care rezulta prin arderea acizilor organici, cu formare de carbonate alcalini si baze mineralizare, datorita continutului in substante minerale…
O silueta de invidiat necesita o atentie sporita cand vine vorba de alimentatie. Dulciurile, sucurile indulcite si micile placeri vinovate pe care toti le avem trebuie evitate. In locul acestora fructele trebuie sa devina un obicei zilnic datorita multitudinii de proprietati benefice pe care acestea le au pentru organism. Astfel…
Pagina 1 din 3123
Politica de confidentialitate