Beneficii fructe si legume

Ca salatele cu frunze verzi sunt nemaiponenite pentru sanatate si silueta, e o chestiune unanim acceptata si arhicunoscuta. Ceea ce putini dintre noi au in vedere atunci cand isi compun meniul este faptul ca intre ele exista diferente notabile, unele fiind mai generoase decat celelalte din punct de vedere nutritional.…
Dupa o perioada lunga de timp in care a fost uitata intr-un con de umbra, sfecla rosie pare sa redescrie povestea „Cenusaresei” in gastronomie. A devenit omniprezenta in oferta de produse de tip ready-to-eat a marilor magazine, dar si in meniurile multor restaurante, fiind tot mai des inclusa in retete…
Fructele de padure au rol deosebit, contribuind la realizarea in bune condiții a proceselor metabolice si la mentinerea starii de bine. Beneficiile pe care acestea le au pentru organism sunt: alcalinizare, care rezulta prin arderea acizilor organici, cu formare de carbonate alcalini si baze mineralizare, datorita continutului in substante minerale…
O silueta de invidiat necesita o atentie sporita cand vine vorba de alimentatie. Dulciurile, sucurile indulcite si micile placeri vinovate pe care toti le avem trebuie evitate. In locul acestora fructele trebuie sa devina un obicei zilnic datorita multitudinii de proprietati benefice pe care acestea le au pentru organism. Astfel…
Racoritor, parfumat si cu un gust mieros, mai mult decat placut, nu e deloc de mirare ca se bucura de un loc privilegiat in clasamentul celor mai iubite fructe de vara. Putini dintre noi stim insa ca, dincolo de savoarea imbietoare, pepenele galben are si o multime de calitati nutritive.…
Cu un gust mieros, un parfum imbietor si o culoare portocalie frumoasa, caisele sunt unele dintre cele mai indragite fructe de vara. Le savureaza cu maxima placere atat adultii, cat si copii, ceea ce e mare lucru, avand in vedere proprietatile lor deosebite. Caisele, cunoscute cu denumirea de Prunus armeniaca,…
Originare din Asia Mica, ciresele sunt unele din cele mai populare fructe, caracterizate prin culorile atractive, textura, aspectul apetisant si gustul delicios. In tara noastra exista trei varietati principale si peste 25 de soiuri cultivate, fiind accesibile la sfarsitul primaverii si inceputul verii. Pot fi consumate proaspete sau deshidratate, sub…
Fructele sunt minunate daruri ale naturii. Pentru ne bucura insa din plin de beneficiile lor, este foarte important sa le includem in meniu, tinand cont de o serie de reguli esentiale. Altfel, riscam sa le compromitem valoarea si virtutile. De prea multe ori si in mod regretabil, fructele sunt judecate…
Gulia este o planta legumicola care face parte din familia verzei, extrem de populara in tarile nordice. Planta are frunzele mari, tulpina ingrosata, forma sferica si deseori este confundata cu o radacina. Contine o cantitate mare de vitamine, in special vitamine din complexul B (B1, B5, B6) si C. De…
Primavara este anotimpul ideal pentru a-ti reinnoi obiceiurile alimentare si, bineinteles, silueta! Usor, usor, pietele incep sa fie surse extraordinare de verdeturi proaspete, legume cu frunze verzi si, mai tarziu, fructe aromate si cu putine calorii. Printre cele mai valoroase verdeturi de primavara se numara in special cele salbatice, care…
Pagina 1 din 3123
Politica de confidentialitate