Beneficii fructe si legume

Originare din Asia Mica, ciresele sunt unele din cele mai populare fructe, caracterizate prin culorile atractive, textura, aspectul apetisant si gustul delicios. In tara noastra exista trei varietati principale si peste 25 de soiuri cultivate, fiind accesibile la sfarsitul primaverii si inceputul verii. Pot fi consumate proaspete sau deshidratate, sub…
Fructele sunt minunate daruri ale naturii. Pentru ne bucura insa din plin de beneficiile lor, este foarte important sa le includem in meniu, tinand cont de o serie de reguli esentiale. Altfel, riscam sa le compromitem valoarea si virtutile. De prea multe ori si in mod regretabil, fructele sunt judecate…
Gulia este o planta legumicola care face parte din familia verzei, extrem de populara in tarile nordice. Planta are frunzele mari, tulpina ingrosata, forma sferica si deseori este confundata cu o radacina. Contine o cantitate bogata de vitamine, in special vitamine din complexul B (B1, B5, B6) si C. De…
Primavara este anotimpul ideal pentru a-ti reinnoi obiceiurile alimentare si, bineinteles, silueta! Usor, usor, pietele incep sa fie surse extraordinare de verdeturi proaspete, legume cu frunze verzi si, mai tarziu, fructe aromate si cu putine calorii. Printre cele mai valoroase verdeturi de primavara se numara in special cele salbatice, care…
Sunt cunoscute si consumate inca din perioada Antichitatii. Egiptenii le foloseau pentru combaterea diferitor probleme de sanatate, pe cand grecii si romanii le recomandau mai ales pentru intarirea organismului. De ce sa nu ne bucuram si noi de proprietatile benefice ale acestor fructe extraordinare? Surse excelente de micro- si macronutrienti…
Cu un aspect de rosie si o culoare vie care variaza de la galben deschis la portocaliu intens, kaki este o adevarata incantare pentru papilele gustative. Te surprinde prin textura sa fina si suculenta, dar si gustul dulce, nemaiintalnit, ceva intre ananas, piersica, pepene galben si dovleac placintar. In plus,…
Rodia nu este doar un fruct delicios, ci are si multiple proprietati cu adevarat miraculoase. Beneficiile rodiei asupra sanatatii si frumusetii sunt de necontestat, ea luptand eficient impotriva imbatranirii, Alzheimerului, cancerului sau bolilor de inima. Descopera in randurile de mai jos ce vitamine si minerale contine rodia si care sunt…
In aceste zile friguroase, am gasit o metoda foarte buna de a te incalzi si de a-ti face “plinul” de vitamine si minerale: consumand cat mai des preparate pe baza de morcovi. Morcovii sunt legume ieftine, disponibile tot timpul anului si, in plus, ofera organismului tau o multime de beneficii!
Cel mai aromat fruct al toamnei, gutuia, poate fi consumat ca atare sau in preparate precum dulceturi, gemuri, peltele, jeleuri sau compoturi. Vestea buna este ca de o mare parte dintre beneficiile gutuilor putem profita indiferent daca alegem sa le consumam ca atare sau preparate termic. Exceptia o constituie faptul…
Bogate in acizi grasi Omega 3, nucile reprezinta o gustare sanatoasa si satioasa, care aduce beneficii sanatatii creierului, tine stresul si depresiile la distanta si alunga insomnia. Beneficiile nucilor asupra sanatatii sunt nenumarate, gratie continutului bogat in vitamine si minerale, grasimi bune, proteine, fibre si polifenoli. Iata ce vitamine si…
Pagina 1 din 212