Nutritie sanatoasa

Articole alese pentru tine

Condimentează-ți viața: povestea piperului
10 mituri desființate despre zahăr și alți îndulcitori
Este laptele de capră mai… special?

Deși părinții noștri păreau să nu aibă probleme cu alimentele obișnuite, astăzi vedem tot mai des cazuri de alergie și intoleranță aliment..

Caloriile „goale” – mit sau realitate

Caloriile (sau kilocaloriile) reprezintă unitățile utilizate pentru măsurarea cantității de energie furnizată de alimente atunci când sunt con..

10 legume diuretice și beneficiile lor pentru sănătate

Balonarea și retenția de apă sunt probleme cu care oricine se poate confrunta, indiferent de numărul de kilograme. Pot apărea din cauza unei cine..

Ulei de Krill: beneficii, proprietăți terapeutice și utilizări

Uleiul de krill câștigă tot mai multă popularitate ca alternativă la uleiul de pește. Numele se trage de la krilli, un tip de crustacee de mici ..

Alimentația pentru performanță maximă atunci când faci mult efort fizic

Indiferent de sezon, efortul de anduranță este extrem de sănătos. Mai mult, este ușor de pus în practică și, pe lângă efectele benefice fizi..

Iodul: rolurile lui în organism și legătura cu accidentele nucleare

În ultima perioadă, anunțurile publice referitoare la ingestia de iod și la un eventual accident nuclear au luat pe mulți pe nepregătite, consec..

Cât de mult îngrașă dulciurile? Există dulciuri „bune”?

De-a lungul istoriei noastre, percepția gustului dulce ne-a ajutat să ne orientăm către alimente care furnizează atât energie, cât și nutrien..

Eticheta alimentară – la ce trebuie să fim atenți

Daca vrei cu adevărat să adopți o alimentație sănătoasă și echilibrată, trebuie neapărat să știi să citești corect eticheta alimentara. ..