Nutritie sanatoasa

Articole alese pentru tine

Trenduri în nutriție pentru anul 2022
10 mituri desființate despre zahăr și alți îndulcitori
Alimente super-sănătoase pe care să le mănânci măcar o dată pe săptămână

Legumele și fructele sunt componente esențiale ale alimentației noastre. Practic, au numai avantaje, de la conținutul ridicat în antioxidanți, f..

Potasiul: pentru ce e necesar si de unde il iei?

Fiecare părticică din corp are nevoie de potasiu pentru a exista. Și aceasta pentru că, alături de sodiu și de clor, potasiul susține activitat..

Valori nutritive: gogonele, murături și alte bunătăți de iarnă

Prin tradiție, iarna este anotimpul borcanelor de murături pregătite de gospodinele sârguincioase sau, de ce nu, cumpărate din supermarket, îns..

Beneficii recunoscute ale consumului de usturoi

“Fie ca hrana să-ți fie medicament și medicamentul hrană” – aceste cuvinte îi aparțin lui Hipocrate, celebru medic din Grecia antică, sup..

Alimente “sănătoase” de care mai bine te lipsești

Ai auzit sigur de toate aceste alimente și ți-au fost descrise ca fiind componente ale unui stil de viață sănătos. Poate că ți-au și plăcut ..

Nutriția copiilor și a adolescenților

Din păcate, din cauza situației actuale, numărul copiilor obezi a crescut considerabil. Pandemia, școala online și lipsa exercițiului fizic și-..

Vitamina D – o poți obține numai din alimentație?

Una dintre cele mai căutate vitamine de-a lungul vremurilor a fost vitamina D. Pe vremea când rahitismul făcea ravagii, descoperirea ei a fost un e..

Gustările-vedetă din comerț: calorii „goale”, pericole pentru siluetă

Dacă obișnuiești să te delectezi frecvent cu câte o tratație dulce din comerț, riscul de a te îngrășa este foarte mare. Toate caloriile pest..