Nutritie sanatoasa

Articole alese pentru tine

Puterea nebănuită a sucului de sfeclă roșie. Cum ne susține sănătatea
Cele mai sănătoase fructe din lume
Stii cate beneficii se ascund in naut?

Dacă vrei să reduci consumul de carne, să dai câteva kilograme jos sau pur și simplu să-ți îmbunătățești starea de sănătate, include în..

Alternative la paste: idei creative cu legume spiralate

Faci ce faci și iar te întorci la paste. Spaghetti, farfalle, fusilli, maccaroni, penne, rigatoni, tagliatelle, vermicelli... Evident, cu brânzetur..

Mit: gălbenușul nu este sănătos!
Mit: gălbenușul nu este sănătos!

Ouăle sunt o adevărată “bombă” nutritivă, dar, într-o anumită perioadă, au fost puse la zid de nutriționiști din cauza faptului că ar c..

Indicele glicemic al fructelor si legumelor de primavara

Fructele contin vitamine, minerale, antioxidanti si fibre, dar si o cantitate deloc de neglijat de glucide (zaharuri). Astfel, daca aveti diabet zahar..

Laptele – beneficii și limitări în consumul la diverse vârste

In cea mai mare parte din ultimii 200.000 de ani, oamenii nu au putut consuma lapte. Copiii beau lapte, desigur, dar incepand cu varsta de 5-6 ani cor..

Alimente care conțin vitamina D

Vitamina D este un nutrient de care organismul are nevoie în primul rând pentru dezvoltarea și menținerea sănătății sistemului osos. Acest luc..

Surse naturale de fier. Top alimente bogate în fier

Oricât de prozaic ar suna, însă pentru a ne bucura de o sănătate „de fier”, trebuie să acordăm o atenție sporită consumului de alimente b..

Alimente bogate în vitamina E

Vitamina E este unul dintre cei mai puternici antioxidanți cunoscuți. Ea are un rol esențial în combaterea daunelor produse de radicalii liberi, ..