Nutritie sanatoasa

Este foarte cunoscut impactul negativ asupra sanatatii al unui consum prea mare de zahar, astfel incat in incercarea de a modera aportul de zahar, oamenii cauta alternative. Printre aceste alternative se numara si indulcitorii naturali, precum siropul de agave, zaharul de cocos, zaharul de curmale, mierea sau siropul de artar.…
Valorile crescute ale colesterolului (hipercolesterolemia) si ale glicemiei sunt o reala problema medicala cu care se confrunta din ce in ce mai multa lume. Daca pana de curand hipercolesterolemia si diabetul zaharat erau afectiuni intalnite la varstnici, acum se inregistrează o crestere a incidentei acestora si in randul tinerilor. Exista…
Aliment care furnizeaza o cantitate mare de nutrienti, proportional cu continutul caloric, oul ar trebui sa se ragaseasca in mod frecvent in meniul fiecaruia dintre noi. Este o sursa buna de vitamine (B6, B12, acid folic, A, D, E) si una cu adevarat excelenta de proteine, riboflavina, vitamina K si…
Pastele, cea mai veche si importanta sarbatoare a crestinatatii, este un eveniment in care familia se reintregeste, iar traditional mesele sunt imbelsugate, pline de alimente si bauturi cu foarte multe calorii. Familia te indeamna sa iti umpli in permanenta farfuria, sa „gusti” din toate bunatatile, ca doar e Pastele. Daca…
Multe din ingredientele regasite frecvent in farfuria noastra sunt considerate pe nedrept cancerigene. Din pacate, adevarul trist este ca farfuria omului modern nu e lipsita de agenti favorabili neoplaziilor. Acestia nu sunt printre ingredientele de pe etichete, pentru ca nu sunt adaugati intentionat de producatori.  Ei rezulta din modalitati banale…
Uneori si supereroii pot fi mici, chiar foarte mici. Exact asa cum este amarantul. Desi are dimensiuni minuscule, acest aliment detine virtuti care-l fac demn sa i se scrie numele cu majuscule. Cel putin pe lista de cumparaturi. Inclus de-a valma in categoria cerealelor, datorita profilului nutritional asemanator, amarantul nu…
Desi traditia nu este intotdeauna un sfetnic bun cand vine vorba de nutritie, e bine sa ne amintim de unele preparate care nu numai ca sunt delicioase, dar au si efecte pozitive asupra organismului. In articolul de fata, ma voi referi la “laptele auriu” o bautura traditionala indiana, care a…
Carobul, numit si pudra de roscove, este frecvent utilizat ca inlocuitor pentru pudra de cacao in prepararea dulciurilor sau a bauturilor, avand textura si gust asemanator. Carobul apartine familiei leguminoaselor, din care fac parte si mazarea, nautul, lintea sau fasolea si este originar din zona bazinului mediteraneean. Pastaile coapte ale…
Autoritatea Europeana de Siguranta Alimentara ne indica noua, adultilor, sa consumam minimum 25 g de fibre pe zi, exclusiv pentru beneficiile laxative. Pentru a profita mai mult de pe urma fibrelor, aportul trebuie sa fie net mai mare.  Cu certitudine, fibrele au cu mult mai multe roluri in organismul nostru,…
Dupa o perioada lunga de timp in care a fost uitata intr-un con de umbra, sfecla rosie pare sa redescrie povestea „Cenusaresei” in gastronomie. A devenit omniprezenta in oferta de produse de tip ready-to-eat a marilor magazine, dar si in meniurile multor restaurante, fiind tot mai des inclusa in retete…
Pagina 1 din 4412345...102030...Ultima »
Politica de confidentialitate