Nutritie sanatoasa

Că fasolea cauzează o acumulare excesivă de gaze în tractul digestiv este o chestiune bine știută, devenită anecdotică. Nu este însă singurul aliment care se face vinovat de acest disconfort extrem de neplăcut, cu care te poți confrunta când ți-e lumea mai dragă.  Fenomen fiziologic absolut firesc, rezultat în urma…
În contextul creșterii interesului pentru dietele alcaline, la fel ca și a prevalenței bolii de reflux gastroesofagian, tot mai mulți oameni încep să ocolească alimentele acide. Există însă o mare diferență între alimentele care formează acid și alimentele cu pH acid. Aceasta este cea care trebuie să ne determine opțiunile!…
Nutriția de calitate este fără îndoială o condiție a stării de sănătate. Iar lumea modernă are tendința de a nu ne oferi tot ce este mai bun pentru sănătatea noastră. Ne îndreptăm din ce în ce mai des atenția către alimente deosebite, cu valoare nutritivă ridicată. Semințele de cânepă conțin…
Lipsa apetitului reprezintă una dintre cele mai des auzite „plângeri” ale mamelor în legătură cu piticii lor. Uneori e doar o închipuire, alteori e o problemă reală. Inapetența la copii este adesea aparentă, părinții având senzația că puiul lor trebuie să mănânce mai multe decât are nevoie și decât poate.…
De la anticul sifon, la apele carbogazoase de lux, băuturile acidulate sunt nelipsite de pe mesele oamenilor din întreaga lume. Unii le acuză că ar provoca balonare, eructații sau flatulență, alții, că ar fi nocive pentru… vezica urinară (?!). În același timp, sunt și persoane care preferă apa acidualtă de…
În anii ’90, în domeniul nutriției a existat o adevărată fobie pentru grăsimi. Lucrurile s-au schimbat și rolul grăsimilor a fost reconsiderat. Anumite tipuri de grăsimi sunt de dorit în alimentație pentru că au virtuți deosebite, protejând aparatul cardiovascular și nu numai. Cu 9 calorii pe gram grăsimile sunt cel…
Ingredient extrem de apreciat odinioară, sarea a ajuns să cadă în dizgrație. Din cauza consumului abuziv, ea s-a ales pe parcursul ultimelor decenii cu proasta reputație de important factor de risc pentru mai multe afecțiuni grave. Hipertensiune, dureri de cap, scleroză, suferințe articulare, retenție de apă, balonare, pietre la rinichi,…
Considerate în trecut alimente ale săracilor, leguminoasele se bucură acum de toată prețuirea experților în nutriție, ocupând un loc privilegiat în tot mai multe farfurii. Interesul pentru acestea a cunoscut o creștere exponențială în ultimii ani, în bună parte datorită numeroaselor studii care le-au pus în valoare beneficiile aduse sănătății.…
Asigură-i puiului tău o nutriție variată și echilibrată, adaptată vârstei, pentru a-i garanta o creștere și o dezvoltare optime. Este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru prezentul și viitorului lui! În vederea construirii unui fundament solid pentru întreaga viață, fie ea de mare sportiv,…
Orezul a fost găsit în situri arheologice datând din anii 8000-5000 I.HR. și se bănuiește că a început să fie cultivat în acea perioadă în Estul Chinei. El continuă să fie un aliment de bază în dieta unei mari părți a populației globului. Odată cu creșterea popularității dietelor fade, low-carb,…

Video

Ofertele lunii la Catena

Politica de confidentialitate