Top 25 alimente alcaline recomandate de Dr. Oz

Timp estimat de citire2 minute, 22 secunde

Dieta alcalina este bazata pe ideea ca excesul de acid din organism duce la aparitia bolilor, iar alimentele alcaline te ajuta sa combati aceasta aciditate nociva. In mod traditional, dieta alcalina nu contine carne, lactate, cereale sau cofeina si mizeaza pe consumul in proportie de 80% de alimente cu efect alcalin asupra pH-ului uman.

Descopera care sunt cele mai importante 25 de alimente alcaline pe care le recomanda Dr. Oz!

Alimente recomandate in dieta alcalina

In faimoasa sa emisiune, Dr. Oz recomanda dieta alcalina, pentru efectele sale benefice asupra organismului uman, inclusiv asupra greutatii corporale. Pentru a afla mai multe despre beneficiile dietei alcaline si despre grupele de alimente alcaline, click aici!

In topul creat de Dr. Oz se regasesc urmatoarele 25 de alimente alcaline:

  1. Bere
  2. Miere
  3. Sparanghel
  4. Margarina
  5. Vin alb
  6. Broccoli
  7. Marmelada
  8. Apa minerala
  9. Pepene rosu
  10. Mere
  11. Vin rosu
  12. Zucchini
  13. Alune de padure
  14. Fasole verde
  15. Rosii
  16. Cirese
  17. Ridichi
  18. Conopida
  19. Cartofi
  20. Caise
  21. Morcovi
  22. Telina
  23. Banane
  24. Spanac
  25. Stafide

Unele dintre alimentele alcaline recomandate de Dr. Oz au multe calorii sau contin alcool (cum este berea), de aceea este indicat sa le consumi cu moderatie. In schimb, Dr. Oz mentioneaza ca, daca vrei sa urmezi dieta alcalina, trebuie sa eviti cateva alimente ce produc o aciditate foarte mare in organism.

 

Alimentele cu cel mai puternic efect alcalinizant, recomandate in dieta alcalina, sunt:

  • Alimente foarte alcaline: lamai, pepene rosu
  • Alimente alcaline: pepene galben, telina, smochine, curmale, lamai verzi, alge marine, mango, pepene galben, papaya, patrunjel, struguri fara samburi, creson, sparanghel, sucuri de fructe,  sucuri de legume, fructe kiwi, fructul pasiunii, pere dulci, ananas, smochine.
  • Alimente moderat alcaline: mere dulci, germeni de alfaalfa, caise, avocado, banane coapte, coacaze, smochine proaspete, usturoi, grepfrut, fructe guava, ierburi, salate, nectarine, piersici dulci, mazare, dovleac dulce, sare de mare, fasole verde, sfecla, ardei gras, broccoli, varza, pudra de carob, conopida, ghimbir, portocale, cartofi, zmeura, capsune, dovlecei, porumb, napi, otet de mere.
  • Alimente usor alcaline: migdale, anghinare, varza de Bruxelles, cirese, nuca de cocos proaspata, castraveti, vinete, miere, praz, ciuperci, masline, ceapa, muraturi, ridichi, condimente, rosii dulci, castane coapte, galbenus de ou fiert, lapte de capra, maioneza preparata in casa, ulei de masline, seminte de susan, boabe de soia, tofu, lapte de soia, germeni, drojdie.

 

Alimente de evitat in dieta alcalina

Paradoxal, aceste alimente nu au neaparat un pH acid in sine, ci au efect acid asupra organismului. Poti consuma aceste alimente in dieta alcalina, insa doar in proportie de 20% din cantitatea zilnica de mancare. Restul de 80% trebuie sa fie alcatuit din alimente alcaline, precum cele de mai sus.

  1. Iaurt degresat
  2. Lapte integral
  3. Unt
  4. Linte
  5. Paine alba
  6. Nuci
  7. Paste albe sau din faina integrala
  8. Covrigi
  9. Alune prajite
  10. Hot dog
  11. Carne de pui
  12. Mezeluri picante
  13. Carne slaba
  14. Pastrav
  15. Oua
  16. Ovaz
  17. Orez brun
  18. Somon
  19. Ton
  20. Mozzarella
  21. Sardine
  22. Sunca sau orice alt tip de mezeuri
  23. cascaval
  24. parmezan (cel mai acid)

 

Surse: doctoroz.com, rense.com

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

3 comentarii

Lasă un răspuns

  1. Blaj Ionel spune:

    Si eu sunt surprins de aceste contradictii. Pare mai degraba un studiu la comanda decat ceva real.
    E greu de gasit adevarul, dar nu imposibil. O sa cercetez in toate site-urile posibile, si o sa trag singur o concluzie, apoi o aplic. Oricum ce e aici pare a fi cam 50% bun si restul fals.

  2. john spune:

    Incearca cu agricultura, ca la diete e prea greu.
    Deci, mai nou, bauturile alcoolice (vin si bere) sunt alcaline. Apropos, scara pH-ului, adica ”power of hidrogen” a fost inventata in 1909 de un tip de la fabrica de bere Carlsberg. Si, apropos, berea are pH-ul de 4.0. Daca ar fi alcalina, ar fi ceai de sunatoare.
    Nici cu margarina si marmelada nu mi-e rusine….
    Cartea nu urzica, spunea cineva. Iar urzicile sunt alcaline.

  3. Unoarecare spune:

    Deci untul nu e bun,dar margarina da…Iar berea este alcalina:)))) la fel ca si mierea,desigur👍si toate fructele pline de zaharuri,in special bananele.