Uleiul de anason, beneficiu pentru sanatate

Timp estimat de citire0 minute, 45 secunde

Anasonul este un condiment specific bucatariei din Egipt, India si Indonezia si este putin folosit in Romania. El are insa, pe langa gustul dulce si foarte aromat, numeroase intrebuintari curative.

 

Este un excelent sedativ si calmeaza starile de isterie, dar poate fi folosit si ca stimulent digestiv. Este din familia patrunjelului, arata ca niste seminte si este nelipsit din reteta de preparare a bauturii traditionale grecesti, uzo. In Orient, anasonul se foloseste pentru condimentarea carnatilor, in Europa se foloseste pentru prepararea produselor dulci, dar intra si in componenta produselor cosmetice, informeaza

 

organicfacts.net. Specialistii americani sunt de parere ca proprietatile cele mai importante ale anasonului sunt cele calmante. El poate fi folosit chiar de epileptici, pentru depasirea crizelor. Mirosul puternic al uleiului esential de anason alunga insectele. Nu trebuie decat sa il folosesti in sedinte scurte de aromoterapie si nu vei mai avea probleme cu insectele suparatoare.

 

www.organicfacts.net

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu