Transformare radicală: cum a reușit să slăbească un tip însingurat și deprimat

Timp estimat de citire:

4 minute, 4 secunde

Problemele lui cu greutatea au început încă din anii copilăriei. Prima data s-a îngrășat vizibil după ce i-au divorțat părinții. Apoi, ori de câte ori s-a simțit trist, nesigur sau stresat a căutat consolare în mâncare. Astfel, la o înălțime de 180 cm, a ajuns să cântărească 173 kg!

O îșiruire de evenimente nefericite l-au împis pe Christopher Huerta să adopte comportamente alimentare nesănătoase. Primul și cel mai important pas către obezitate a fost făcut după divorțul părinților. „Tristețea de a fi singur și de a avea doar mâncarea disponibilă pentru mine în orice moment, fără ca nimeni să mă verifice, au făcut lucrurile să escaladeze. Am mâncat mult pe fond de stres”, a mărturisit tânărul californian.

Pe măsură ce se îndrepta către viața de adult, Huerta și-a făcut din mâncare un refugiu. A avut, din păacate, multe momente în care s-a simțit cu adevărat copleșit: a pierdut un unchi mult iubit, apoi i-a murit un prieten foarte apropiat. „Am fost foarte deprimat ani de zile și am mâncat mult. Am făcut-o pentru același motiv pentru care oamenii apelează la anumite dependențe, fie că este vorba de sex, alcool sau droguri: au nevoie de ceva pentru a-i face să se simtă bine, deoarece nu pot să se descurce singuri”, a explicat acesta.

Momentul schimbării de perspectivă

În mai 2016, Christopher a decis să facă ceva în legătură cu greutatea sa. Un amic de-al său s-a oferit să-i facă un program de exerciții fizice și un plan alimentar care să-l ajute să slăbească. Când a văzut despre ce este vorba, a fost ferm convins că nu va reuși. I s-a părut un proiect irealizabil. Ceea ce a urmat însă, a fost extraordinar. S-a întâmplat să ajungă în tribune la ultimul meci jucat de marele baschetbalist Kobe Bryant. Acesta a avut impactul hotărâtor asupra motivației lui. Spune că s-a gândit la ce a realizat vedeta și că asta l-a inspirat: „Și-a rupt tendonul lui Ahile, dar nu a renunțat…  Mi-am propus să slăbesc 45 kg, urmându-i exemplul. M-am concentrat pe ceea ce pot face mai bine, zi de zi. Mentalitatea Mamba este, până la urmă, despre a te îmbunătăți pe tine însuți.”

Obiective mici pentru un scop mare

În primă fază, și-a impus să se trezească dimineața devreme pentru a se antrena, exact așa ca idolul său legendar. Și-a stabilit un obiectiv modest și anume să se țină de acest program cel puțin cinci săptămâni. „Am țintit mici realizări și mici provocări și am trecut prin ele una câte una, pentru a obține un rezultat mare. Nu aș fi ajuns unde sunt acum dacă nu urmam această cale”, a subliniat Huerta.

A fost greu. A avut dureri groaznice în tot corpul în timp ce se antrena. I-a fost foame, dar a continuat și, spre propria surprindere, a funcționat. A slăbit 17 kg în primele cinci săptămâni. Apoi a slăbit 16 kg în următoarele șase săptămâni și încă 15 kg în alte șase săptămâni. În decurs de nouă luni, era complet altă persoană. Avea un fizic tonifiat și cântărea doar 95 kg.

După ce a slăbit atât de mult, Huerta și-a relaxat puțin dieta, continuând să se antreneze. După o scurtă perioadă de menținere, a început să ia din nou în greutate, așa că a reluat regimul alimentar.  „De data aceasta am abordat lucrurile un pic diferit. Îmi ascult corpul, îmi simt corpul și știu ce poate face corpul meu. Acum sunt în cea mai bună formă a vieții mele”, a precizat californianul de 28 de ani.

Trei sfaturi importante

Deoarece știe cât de grea poate fi lupta cu kilogramele în plus pe cont propriu, Huerta îi sfătuiește pe cei care vor să slăbească să accepte susținerea celor din jur. Din punctul lui de vedere, faptul că cineva îți spune că e mândru de tine contează enorm! Un alt sfat important este să nu dai dintr-o extremă în alta și să tinzi mereu către echilibru. Povestește că la un moment dat ajunsese să se antreneze tot mai intens pentru a-și calma stresul și îngrijorările. Cu alte cuvinte, dădea într-o nouă obsesie. Al treilea sfat este să vorbești despre scăderea în greutate și să-ți faci cunoscute progresele. El, de exemplu, a ales să împărtășească fiecare realizare pe contul de Instagram.

Sursa: www.7news.com.au

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate