Kobe Bryant: legenda NBA în cifre

Timp estimat de citire1 minut, 41 secunde

Vestea morții lui Kobe Bryant a venit ca un trăsnet într-o zi senină. Marele baschetbalist american s-a stins la numai 41 de ani alături de alte opt persoane, printre care și fiica sa Gianna (13 ani), într-un cumplit accident de elicopter petrecut în Calabasas, California. El se îndrepta spre Mamba Sports Academy din Newbury Park, unde Gianna trebuia să dispute un meci de baschet.

Cine a fost Kobe Bryant?

Pe scurt, unul dintre cei mari baschetbaliști din istorie. O adevărată legendă! A fost de cinci ori campion NBA cu LA Lakers, echipa lui de suflet, cu care a jucat timp de 20 de sezoane. A fost una dintre cele mai lungi cariere la un singur club în NBA. L-a depășit la acest capitol doar Dirk Nowitzki, care a stat 21 de sezoane la Dallas Mavericks.

Drept recunoștință, LA Lakers a restras cele două numere cu care superstrarul a jucat – 8 și 24.

A câștigat premiul MVP (Most Valuable Player) pentru sezonul 2007-2008 și de două ori premiul MVP al finalelor NBA din 2008-2009 și 2009-2010. A mai fost și MVP-ul All-Star Game de patru ori. De asemenea, a câștigat de două ori medalia olimpică de aur cu SUA, în 2008 și 2012.

În topul marcatorilor din NBA, Kobe ocupă locul 4, cu 33.643 de puncte, fiind surclasat doar de Kareem Abdul-Jabbar (38.387), Karl Malone (36.928) și Le Bron James (33.655).

Impactul lui Kobe s-a extins dincolo de granițele baschetului. El și-a încheiat cariera în NBA în 2016 cu 330 de milioane de dolari câștigați din baschet, bani pe care i-a investit cu cap în diverse afaceri. Cu toate acestea, Bryant a rămas aproape de sport,  devenind mentorul mai multor staruri din NBA, Luka Doncic, Kyrie Irving, Kawhi Leonard, MVP-ul Giannis Antetokounmpo, dar și al marelui tenisman Novak Djokovic.

În urmă cu patru ani, Kobe a mai trecut o super performanță în CV: a câștigat un premiul Oscar! Distincția i-a fost acordată pentru filmul „Dragă baschet”, un scurtmetraj bazat pe scrisoarea de dragoste adresată sportului, pe care a scris-o în 2015.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate