Diabet si boli de nutritie

Articole alese pentru tine

Dieta potrivită pentru prediabet
Diabetul și imunitatea
Glucoza crescută din sânge, semnal de alarmă

O cantitate prea mare de glucoză în sânge este numită hiperglicemie și este unul dintre semnele diabetului. În timp, nivelul crescut al glucozei..

Hemoglobina glicozilata – semnificatie in diabet si recomandari

Diabetul zaharat reprezinta in momentul de fata o afectiune extrem de frecventa, fiind o cauza importanta de morbiditate si mortalitate. Fiind o boala..

10 sfaturi practice pentru persoanele cu colon iritabil

Din ce in ce mai multe persoane se adreseaza cabinetelor de gastro-enterologie pentru constipatie cronică, diaree, dureri abdominale difuze si balona..

Lamuriri esentiale despre legatura dintre diabet si obezitate

Aproximativ 80% dintre persoanele diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2 sufera de obezitate. Pentru ca am vrut sa intelegem cum favorizeaza excesul..

Glutenul – bun sau rau?

In ultima vreme din ce in ce mai multe persoane exclud glutenul din alimentatie, punand semnul egalitatii intre o dieta pentru slabit si o dieta fara ..

Notiuni utile despre diabetul zaharat

Medicii din intreaga lume se confrunta in momentul de fata cu o adevarata epidemie de diabet zaharat (mai ales tip 2), iar alegerea celei mai eficient..

Diabet: 7 lucruri mai putin cunoscute

Chiar daca e o maladie complicata si complexa, diabetul zaharat nu impiedica persoanele afectate sa duca o viata „aproape” normala. Aceasta necesi..

Regulile unei diete sanatoase in diabet

Dieta reprezinta un element foarte important si de nelipsit in tratamentul diabetului zaharat. Ea poate reprezenta, cel putin la unii pacienti, singur..