Diabet si boli de nutritie

Articole alese pentru tine

6 lucruri pe care oricine trebuie să le știe despre diabetul de tip 2
Ce fructe pot consuma persoanele cu diabet
Dieta potrivită pentru prediabet

Diagnosticul de prediabet poate fi alarmant. Această afecțiune este caracterizată de un nivel ridicat de zahăr în sânge (glicemie crescută) cel..

Diabetul și imunitatea

Diabetul zaharat este o afecțiune care afectează, prin însăși natura ei, tot organismul. Este cunoscut de mult timp faptul că și imunitatea pac..

Glucoza crescută din sânge, semnal de alarmă

O cantitate prea mare de glucoză în sânge este numită hiperglicemie și este unul dintre semnele diabetului. În timp, nivelul crescut al glucozei..

Hemoglobina glicozilata – semnificatie in diabet si recomandari

Diabetul zaharat reprezinta in momentul de fata o afectiune extrem de frecventa, fiind o cauza importanta de morbiditate si mortalitate. Fiind o boala..

10 sfaturi practice pentru persoanele cu colon iritabil

Din ce in ce mai multe persoane se adreseaza cabinetelor de gastro-enterologie pentru constipatie cronică, diaree, dureri abdominale difuze si balona..

Lamuriri esentiale despre legatura dintre diabet si obezitate

Aproximativ 80% dintre persoanele diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2 sufera de obezitate. Pentru ca am vrut sa intelegem cum favorizeaza excesul..

Glutenul – bun sau rau?

In ultima vreme din ce in ce mai multe persoane exclud glutenul din alimentatie, punand semnul egalitatii intre o dieta pentru slabit si o dieta fara ..

Notiuni utile despre diabetul zaharat

Medicii din intreaga lume se confrunta in momentul de fata cu o adevarata epidemie de diabet zaharat (mai ales tip 2), iar alegerea celei mai eficient..