Diabet si boli de nutritie

Articole alese pentru tine

Mai multă cofeină în sânge, asociată cu mai puțină grăsime corporală și un risc mai mic de diabet
Listă alimente diabet – care sunt recomandările?
6 lucruri pe care oricine trebuie să le știe despre diabetul de tip 2

Diabetul este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cronice la nivel mondial. 8,5% dintre adulți trăiesc cu această boală. Diabetul de tip 2 este ce..

Ce fructe pot consuma persoanele cu diabet

Diabetul zaharat este o boală metabolică foarte des întâlnită. Numărul de bolnavi diabetici este în creştere în România, dar şi în alte ţări europene...

Dieta potrivită pentru prediabet

Diagnosticul de prediabet poate fi alarmant. Această afecțiune este caracterizată de un nivel ridicat de zahăr în sânge (glicemie crescută) cel mai de..

Diabetul și imunitatea

Diabetul zaharat este o afecțiune care afectează, prin însăși natura ei, tot organismul. Este cunoscut de mult timp faptul că și imunitatea pacientulu..

Glucoza crescută din sânge, semnal de alarmă

O cantitate prea mare de glucoză în sânge este numită hiperglicemie și este unul dintre semnele diabetului. În timp, nivelul crescut al glucozei din s..

Hemoglobina glicozilata – semnificatie in diabet si recomandari

Diabetul zaharat reprezinta in momentul de fata o afectiune extrem de frecventa, fiind o cauza importanta de morbiditate si mortalitate. Fiind o boala..

10 sfaturi practice pentru persoanele cu colon iritabil

Din ce in ce mai multe persoane se adreseaza cabinetelor de gastro-enterologie pentru constipatie cronică, diaree, dureri abdominale difuze si balonar..

Lamuriri esentiale despre legatura dintre diabet si obezitate

Aproximativ 80% dintre persoanele diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2 sufera de obezitate. Pentru ca am vrut sa intelegem cum favorizeaza excesul..