Cireșe

Consumul de cireșe aduce numeroase beneficii pentru sănătate datorită substanțelor bioactive pe care le conțin. Mai presus de orice, cireșele sunt o sursă excelentă de antioxidanți care ajută la combaterea stresului oxidativ din organism. Din acest punct de vedere, cireșele pot oferi protecție celulelor în fața daunelor cauzate de radicalii liberi, reducând riscul de afecțiuni cronice, așa cum sunt bolile de inimă, dar și cancerul.

De asemenea, consumul de cireșe poate contribui la gestionarea afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi artrita sau guta, întrucât cireșele au un conținut bogat de antocianine și flavonoide, compuși cu un puternic efect antiinflamator.

Cercetările sugerează că prezența constantă a cireșelor în alimentație ar putea reduce riscul de dezvoltare a bolilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer și boala Parkinson, datorită acțiunii compușilor antioxidanți și antiinflamatori.

Pentru că furnizează și fibre alimentare, importante pentru sănătatea sistemului digestiv, consumul de cireșe poate ajuta la menținerea unui tranzit intestinal sănătos și la prevenirea constipației.

Nu în ultimul rând trebuie menționat faptul că aceste fructe delicioase pot ține la distanță insomniile, ajutând la promovarea unui somn odihnitor. Cireșele conțin melatonină, un hormon care reglează ciclul natural de somn-veghe.

În concluzie, consumul de cireșe, într-o dietă echilibrată, poate spori aportul de nutrienți și poate contribui la menținerea unei stări generale de sănătate.

Calorii cireșe

100 grame 200 grame  300 grame
Calorii | 63 Calorii | 126 Calorii | 189
Proteine| 1,1 Proteine | 2,2 Proteine | 3,3
Lipide | 0,2 Lipide | 0,4 Lipide | 0,6
Carbohidrați |16 Carbohidrați | 32 Carbohidrați | 48
Fibre | 2,1 Fibre | 4,2 Fibre | 6,3

Alte fructe sănătoase, cu puține calorii, pe care le poți include într-un plan alimentar echilibrat: