Cașcaval

Cașcavalul este un tip de brânză dură, de obicei preparată din lapte de vacă. Originar din Europa de Est, termenul “cașcaval” este folosit în multe țări pentru a denumi brânza de acest tip. Producerea cașcavalului implică coagularea laptelui, îndepărtarea zerului, presarea și maturarea brânzei rezultate. Maturarea poate dura de la câteva săptămâni la câțiva ani, în funcție de tipul de cașcaval.

Cașcavalul este adesea folosit în bucătăria internațională, inclusiv în pizza, sandvișuri, paste și multe alte feluri de mâncare. Cașcavalul este, de asemenea, popular ca garnitură sau în aperitive.

Cașcavalul este o sursă bogată de proteine și calciu, dar este, de asemenea, adesea bogat în grăsimi și sodiu. Ca atare, consumul de cașcaval trebuie făcut cu moderație, mai ales în dietele cu restricții de grăsimi sau sodiu.

Calorii cașcaval

100 grame 200 grame  300 grame
Calorii |283 Calorii | 566 Calorii | 849
Proteine| 25 Proteine | 50 Proteine | 75
Lipide | 19 Lipide | 38 Lipide | 57
Carbohidrați | 1 Carbohidrați | 2 Carbohidrați | 3
Fibre | 0 Fibre | 0 Fibre | 0

Alte exemple de brâzeturi:

  • brânză Cheddar (403 calorii/100 de grame)
  • brânză de burduf (369 calorii/100 grame)
  • brânză de oaie (283 calorii/100 grame)
  • brânză de vaci (201 calorii/100 grame)