Slăbește sănătos: plan alimentar pentru o săptămână cu 1.200 de calorii pe zi

Timp estimat de citire1 minut, 29 secunde

Rotunjimile nedorite nu dau semne că ar vrea să bată în retragere. Dimpotrivă, par a fi neclintite, ba chiar în expansiune. Este evident că e nevoie de mai multă presiune și măsuri clare. Altfel spus, de o intervenție dietetică aplicată cu multă determinare.

Ca să scapi de depozitele de grăsime deranjante, trebuie să determini un deficit caloric zilnic semnificativ. Mai exact, trebuie să arzi mai mult decât ceea ce consumi, cu cel puțin 500 de calorii. Doar prin mișcare e foarte dificil de atins aceste ținte zi de zi. Tocmai de aceea, dieta rămâne de bază în majoritatea strategiilor de scădere în greutate.

1.200 de calorii/zi, cel mai mic aport sigur

Indiferent cât de mare n-ar fi dorința de a scăpa rapid de kilogramele în plus, este foarte important să nu iei decizii extreme și să nu reduci consumul zilnic sub pragul de 1.200 de calorii. De ce? Deoarece după doar câteva zile în care vei consuma mai puțin de 1.200 de calorii/zi, organismul va fi forțat să încetinească rata metabolică pentru a ține strâns de resurse și a putea supraviețui. Or, acest lucru va opri procesul de slăbire și-ți va zădărnici toate eforturile, în loc să le susțină.

Exemplu de meniu pentru 7 zile

Ca să-ți faci o idee despre ce înseamnă 1.200 de calorii pe zi, îți propunem în continuare un plan alimentar pentru o săptămână, compus, preponderent, din alimente de origine vegetală. Nu conține carne, dar pune la dispoziție suficiente proteine din fasole, năut, ouă și iaurt care să promoveze senzația de sațietate. În plus, furnizează carbohidrați complecși, multe fibre și grăsimi sănătoase.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

  1. Irina spune:

    Vreau sa slăbesc.

Politica de confidentialitate