Cină sub 350 de calorii: cartofi copți umpluți cu fasole și salsa

Timp estimat de citire2 minute, 24 secunde

Ești în pană de idei în ceea ce privește masa de seară? Te invităm să încerci această rețetă pe cât de simplă, pe atât de apetisantă! O poți pune pe lista favoritelor și dacă vrei să scazi în greutate, deoarece, în ciuda aparențelor, nu-i deloc o bombă calorică.

Atunci când ești cu ochii pe cântar, ultima masă a zilei poate fi adesea o mare provocare. Și asta pentru că trebuie să fie deopotrivă ușoară, hrănitoare și sățioasă. Mai trebuie să fie și savuroasă, ca să-ți astâmpere și foamea, dar și poftele ispititoare, ca să nu cedezi apoi tentațiilor nepermise. La ore târzii acestea sunt mult mai periculoase, întrucât excesul de calorii pe care îl furnizează ajunge să fie depozitat. Evident, sub formă de grăsime și în special în zona abdominală.

Tocmai de aceea, e atât de important să alegi cu atenție ceea ce pui la cină în farfurie. Rețeta de față, deși e una vegetariană și pentru gurmanzi s-ar putea să nu fie tocmai o încântare, fiind de inspirație mexicană, te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente necesare pentru 4 porții:

  • 4 cartofi de mărime medie
  • ½ cană de sos salsa proaspăt
  • 1 avocado copt, feliat
  • 1 conservă (400 g) de fasole pinto/roșie, clătită și încălzită și ușor zdrobită
  • 4 lingurițe cu felii subțiri de ardei iuți jalapeños murați

Ingrediente necesare pentru sosul salsa:

  • 2 roșii coapte
  • 2 fire de ceapă verde
  • ½ de ardei iute
  • ½ de legătură de coriandru/pătrunjel
  • ½ din sucul unei lămâi verzi
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

Pasul 1

Spală bine cartofii, șterge-i cu un prosop de hârtie și înțeapă-i cu furculița din loc în loc, apoi pune-i pe o tavă și dă-i la cuptorul preîncălzit la 200 °C, timp de 45 de minute sau chiar o oră.

Pasul 2

Între timp prepară sosul salsa. Toacă legumele și verdețurile cu cuțitul, cât mai mărunt posibil. Toarnă sucul de lămâie deasupra ingredientele, adaugă sare și pier, gustă și lasă solul deoparte.

Pasul 3

Când cartofii sunt gata, transferă-i pe un platou și lasă-i să se răcorească puțin. Ținând fiecare cartof cu un prosopel curat, ca să nu te frigi, taie-l pe lungime, însă nu complet, dintr-un capăt în altul, ci doar cât să creezi o deschizătură suficientă pentru umplere.

Pasul 4

Umple fiecare cartof cu o parte din fasole, sosul salsa, iar deasupra pune felii de avocado și ardei iute murat. Preparatul se consumă cald.

Mărimea porției: un cartof umplut

Valori nutriționale/porție: 324 de calorii, 56 g de carbohidrați, 9 g de proteine, 8 g de grăsimi, 11 g de fibre.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate