25.05.2020
Timp estimat de citire:
2 minute, 51 secundeUltima masă a zilei poate fi problematică, mai ales dacă ești o persoană gurmandă și trebuie să-ți ții sub control consumul de calorii. Poate fi o adevărată provocare să găsești o variantă care să nu-ți pună în pericol silueta, să te sature și să-ți bucure papilele gustative. Ei bine, venim cu o propunere tentantă!
Atunci când încerci să slăbești, să ai în fața ta o farfurie plină de spaghete de dovlecei cu sos din belșug poate fi tot ce-ți dorești, după o zi lungă și stresantă. Îți fură ochii, păcălindu-ți creierul, și te face să crezi că ești pe cale să mănânci o porție zdravănă de paste adevărate. Vestea bună este că acest preparat surogat nu este lipsit de savoare. Ba chiar poate fi o surpriză mai mult decât plăcută până și pentru cei mai pretențioși, iar ceea ce contează cu adevărat este că îți permite să mănânci pe săturate cu economie substanțială în ceea ce privește consumul de carbohidrați și calorii.
Ingrediente necesare pentru patru porții:
- 3 dovlecei de circa 400 g
- ¼ cană apă
- 2 căni de roșii cherry, tăiate pe jumătate
- 1 lingură ulei de măsline extra-virgin
- ¼ de linguriță sare de mare
- ¼ de linguriță piper
- 1 de cană de fasole cannellini la conservă, clătită
Pentru sosul pesto:
- 2 căni de frunze de busuioc proaspăt
- 1 cană de frunze de pătrunjel proaspăt
- ½ de cană de parmezan ras
- ⅓ de cană de migdale decojite crude
- 1 cățel de usturoi
- 1 ½ de linguri de oțet balsamic
- ¼ de linguriță de sare de mare
- ¼ de linguriță de piper măcinat
- ¼ de cană de ulei de măsline extra-virgin
- ¼ de cană de apă
Mod de preparare:
Pasul 1
Pregătește sosul pesto. Pune într-un blender busuiocul, pătrunjelul, parmezanul, migdalele, usturoiul, oțetul, câte ¼ de linguriță de sare și piper și mixează totul până când obții o pastă groasă, apoi, adaugă puțin câte puțin ¼ de cană de ulei, continuând procesul de mixare. La final, adaugă apa și mai mixează puțin până când rezultă o compoziție omogenă.
Pasul 2
Preîncălzește cuptorul la 200 °C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Pasul 3
Taie în jumătate, pe lungime, dovleceii și scoate-le semințele. Pune-i cu partea tăiată în jos într-un vas ce poate fi folosit la cuptorul cu microunde și adăugă ¼ de cană de apă. Prepară-i la microunde timp de aproximativ 15 minute.
Pasul 4
Între timp, amestecă într-un bol mare roșiile cu ulei, sare și piper, apoi transferă-le în tava de copt pregătită și dă-le la cuptorul preîncălzit, timp de 10-12 minute, până când acestea devin moi, iar pielița li se încrețește ușor. După ce scoți roșiile din cuptor, amestecă-le cu fasolea.
Pasul 5
Răzuiește pulpa dovleceilor într-un vas mare, apoi împarte-o pe patru farfurii. Pune în fiecare farfurie câte o parte din amestecul de roșii și fasole și o parte din sosul pesto.
Mărimea porției: 1 ½ căni
Valori nutriționale/porție: 351 de calorii, 34 g de carbohidrați, 19 g de grăsimi, 11 g de proteine, 10 de fibre.
Cele mai bune rețete de smoothie pentru seară
26.09.2024