17.06.2020
Timp estimat de citire:
3 minute, 21 secundeȚi-ai propus să aduci mai multe legume în meniul zilnic, astfel încât să te apropii cât mai mult de un stil de viață sănătos, dar și de silueta suplă la care visezi, dar ai ajuns deja în pană de idei și nu mai știi ce să gătești? Te invităm să încerci această rețetă vegetariană super apetisantă!
Preparatele la grătar sunt întotdeauna ispititoare. Gura ne lasă apă instantaneu, fie că-i vorba de cărnuri sau diverse legume. Efectul e garantat… De aceea, mai ales dacă ești o persoană gurmandă, și vrei să faci pași siguri în direcția unei diete în care legumele să aibă un loc privilegiat, nu ezita să apelezi mai des la grătar. Te va ajuta să te adaptezi mult mai ușor la acest nou stil alimentar. Rețeta de față reprezintă un argument solid în acest sens.
Dacă în mod normal conopida nu e tocmai preferata ta, gătită la grătar, sub forma de friptură, cu siguranță îți va face o cu totul altă impresie. Asocierea cu fasolea albă cu textură untoasă și deliciosul sos pesto de migdale vor contribui din plin la crearea acestui impact neașteptat pentru papilele tale gustative.
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- ½ de cană de migdale decojite crude
- 5 linguri de pătrunjel tocat mărunt, plus alte câteva fire pentru decor
- ¼ de cană de frunze de busuioc
- 2 linguri de arpagic tocat
- 1 lămâie (coaja și zeama)
- 5 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță sare
- 2 căpățâni mari de conopidă
- 2 lingurițe de paprika afumată
- 1 linguriță de pudră de usturoi
- 2 cepe mici, tocate mărunt
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
- 2 (425 g) conserve de fasole albă untoasă, de preferat fără adaos de sare
- ½ de cană de apă plată
- ¼ de linguriță de piper măcinat
- 2 lingurițe de oțet balsamic
Mod de preparare:
Pasul 1
Preîncălzește grătarul la temperatură medie.
Pasul 2
Pune în blender 4 linguri de pătrunjel, busuiocul, arpagicul, zeama și coaja de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline și ¼ de linguriță de sare și mixează bine până când rezultă o pastă omogenă. Sosul pesto de migdale e gata! Dă-l deoparte.
Pasul 3
Așază câte o căpățână de conopidă pe un tocător mare și, cu ajutorul unui cuțit mare, taie fix din mijloc câte două rondele de circa 2 cm grosime. Repetă operațiune și cu cealaltă căpățână. Trebuie să obții 4 „fripturi”*, pe care să le ungi apoi cu 2 linguri de ulei, iar apoi să le presari pe ambele părți cu următorul amestec de condimente: paprika, pudra de usturoi și ½ de linguriță de sare.
Pasul 4
Gătește „fripturile” pe grătar, pe ambele părți până când devin fragede și capătă o crustă aurie, în total timp de 12 – 14 minute.
Pasul 5
Între timp, încinge într-o tigaie restul de ulei și călește ceapa împreună cu usturoiul la foc mediu, timp de un minut. Adaugă apoi fasolea, apa, piperul și restul de ¼ de linguriță de sare. Amestecă ocazional până când se încălzește bine fasolea, timp de aproximativ 5 minute. Ia preparatul de pe foc și adaugă oțetul balsamic și 1 lingură de pătrunjel, apoi amestecă totul.
Pasul 6
Servește „fripturile” de conopidă pe pat de fasole, distribuie deasupra sosul pesto și garnisește cu frunze de pătrunjel și busuioc, dacă dorești.
*Conopida rămasă nu se va prăpădi. Aceasta poate fi folosită a doua zi la un alt preparat. Este un motiv în plus să încerci încă o rețetă sănătoasă cu această legumă cruciferă atât de versatilă
Mărimea porției: 1 „friptură” de conopidă, ¾ de cană de fasole și 2 linguri de sos pesto
Valori nutriționale/ porție: 426 de calorii, 26 g de grăsimi, 35 g de carbohidrați, 13 g de proteine, 10 g de fibre.
7 idei de cină pentru bebeluși. Meniuri bebe 8 luni
17.09.2024