Gustoase și sănătoase: brioșe cu fulgi de ovăz și banane

Timp estimat de citire3 minute, 8 secunde

Fac o pereche grozavă cu o cafea neagră sau un ceai aromat la micul dejun, fiind o alternativă formidabilă pentru clasicul terci de ovăz. Cu același succes, pot fi și o gustare sățioasă, care să-ți astâmpere o inoportună senzație de foame, în orele de după-amiază. Ceea ce o să-ți placă și mai mult la aceste brioșe este că se fac extrem de simplu și rapid.

Să mănânci bine, inclusiv „ceva” dulce, și să rămâi în limitele unui consum caloric restrictiv se dovedește a fi o reală provocare, dacă nu-ți planifici meniul din timp. Atunci când faci alegerile alimentare „la rece”, de pe o zi pe alta sau pentru mai multe zile la rând, poți avea un control mult mai bun asupra dietei și-ți poți urmări cu mai puține abateri obiectivul stabilit. Cu totul altfel stau lucrurile atunci când stabilești ce să mănânci cu puțin înainte de masă, când ești sub imperiul poftelor. Acesta este motivul pentru care am decis să-ți propunem o rețetă de brioșe fără făină, doldora de fibre dietetice, care să mențină senzația de sațietate și să-ți bucure pe cinste papilele gustative.

Sunt o opțiune excelentă când ești în criză de idei, dar și de timp. Și asta pentru că se prepară imediat,  iar apoi le poți păstra câteva zile la frigider, ca să le ai la îndemână în diminețile aglomerate sau în momentele disperate. Nu va trebui decât să le încălzești un pic înainte la cuptorul cu microunde.

Ingrediente necesare pentru 12 brioșe:

  • 3 căni de fulgi de ovăz
  • 1 ½ de căni de lapte cu 1,5% grăsimi
  • 2 banane coapte
  • ⅓ de cană de zahăr brun nerafinat
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de pudră de scorțișoară
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • ½ de linguriță de sare
  • ½ de cană de nuci (pecan sau obișnuite), ușor prăjite și tocate

Mod de preparare:

Pasul 1

Preîncălzește cuptorul la 190 °C și pregătește o tavă de brioșe cu 12 forme, acoperind fiecare formă cu un strat fin de spray pentru gătit.

Pasul 2

Adaugă fulgii de ovăz în robotul de bucătărie și mărunțește-i, mixând de câteva ori până. Ai grijă să nu-i transformi în făină!

Pasul 3

Într-un bol mare, zdrobește bine cu furculița bananele, până când devin piure, apoi adaugă ouăle bătute ușor, laptele, zahărul, esența de vanilie și amestecă bine. Ulterior, pune pe rând: fulgii de ovăz mărunțiți, praful de copt, scorțișoara, sarea și nucile. Amestecă totul până când obții o compoziție omogenă.

Pasul 4

Pune în mod egal compoziția rezultată în cele 12 forme (cam câte ⅓ de cană în fiecare) și dă tava la cuptor, pentru aproximativ 25 de minute sau până când brioșele trec textul scobitoarei (dacă iese curată după ce este introdusă în centrul unei brioșe).

Pasul 5

După ce sunt scoase din cuptor, brioșele se lasă în tavă timp de 10 minute, după care se scot cu grijă și se pun pe un grătar pentru răcit prăjituri. Brioșele se pot consuma și calde, dar sunt mult mai gustoase când se răcoresc și ajung la temperatura camerei.

Mărimea porției: 1 brioșă

Valori nutriționale/porție: 178 de calorii, 26 g de carbohidrați, 6 g de grăsimi, 5 g de proteine, 3 g de fibre.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate