29.07.2020
Timp estimat de citire:
3 minute, 43 secundeBurtica umflată te împiedică să porți ținutele preferate? În loc să-ți faci sânge rău și să pui pe tine haine lălâi, în care să-ți rătăcești personalitatea, mai bine ia măsuri neîntârziat. Ce zici de o dietă rapidă, de numai o săptămână?
Ai mai mereu senzația de la o vreme că abdomenul stă să-ți pocnească, mai ales după mese, chiar dacă n-au fost cine știe ce copioase. Și pantalonii aceia care-ți veneau ca turnați acum parcă au intrat la apă… Pentru a nu scăpa lucrurile de sub control, adoptă cât de curând o dietă hipocalorică, care, pe de o parte, să limiteze consumul sare, zahăr și produse fermentabile, iar pe de altă parte, să crească aportul de probiotice. Așadar, sunt țintite două obiective: slăbești mâncând mai puțin și scapi de balonare, îmbogățindu-ți flora intestinală și îmbunătățindu-ți digestia.
Exemplu de meniu pentru 7 zile
Luni
Mic dejun: ceai de mentă, 30 g de fulgi ovăz + iaurt vegetal de nucă de cocos + afine
Prânz: friptură de vită la grătar (100 – 150 g), piure de cartofi dulci (200 g), salată de fasole verde cu vinegretă simplă, 1 sfert de ananas.
Cină: ou fiert moale, vinete gătite la aburi cu sos de roșii, 1 felie mică de feta, 1 felie de pâine cu maia, integrală.
Marți
Mic dejun: 1 pahar de chefir, 2 felii subțiri de pâine spelta cu maia unse cu unt (în total, un cubuleț de mărimea unei nuci), 1 felie de șuncă de curcan, 1 kiwi.
Prânz: file de pui la grătar (100 – 150 g), 150 g de quinoa + dovlecel la grătar, 1 sfert de pepene galben.
Cină: gazpacho de pepene galben cu busuioc, 1 felie de șuncă de curcan, piure de țelină (200 până la 250 g), iaurt vegetal de nucă de cocos + fructe de pădure.
Miercuri
Mic dejun: ceai verde de mentă, 3 clătite fără lactoză, iaurt natural de oaie sau capră.
Prânz: creveți la tigaie, cu usturoi (150 g), 150 g de orez basmati + broccoli la aburi, iaurt vegetal de cocos + zmeură.
Cină: friptură slabă de porc, rece (100 până la 150 g), fenicul la tigaie, 30 g de brânză brie, 1 sfert de pepene galben.
Joi
Mic dejun: ceai verde cu lămâie, 100 g de brânză albă simplă + 40 g de quinoa sau fulgi de ovăz + 100 g de căpșune.
Prânz: tocană de pui (1 pulpă) cu legume, 150 g de hrișcă, iaurt vegetal de cocos sau soia + fructe de pădure.
Cină: salată de valeriană, morcov ras, roșii cherry, ton, ou fiert tare, migdale zdrobite și fulgi de drojdie de bere inactivă (250 g în total) + vinegretă simplă, 30 g de brânză de capră, 1 sfert de ananas, 1 felie subțire de pâine cu maia, integrală.
Vineri
Mic dejun: ceai de rooibos cu lămâie, 3 tartine crocante din hrișcă cu 2 lingurițe de unt de migdale, kiwi (1-2 bucăți)
Prânz: tartar de somon cu citrice (100 g), salată taboulé de quinoa, roșii, avocado, castraveți și măsline negre (250 g în total) + vinetă simplă, jumătate de mango.
Cină: omletă cu ierburi aromatice (2 ouă), salată de valeriană, iaurt vegetal de cocos + afine, 1 felie subțire de pâine cu maia, integrală.
Sâmbătă
Mic dejun: 1 pahar de chefir, 2 felii de pâine spelta cu maia unse cu 2 lingurițe de unt de migdale, 1 ou fiert.
Prânz: salata de orez, ton, ou, roșii, castraveți, avocado, ceapă verde (în total 250 g) + vinegretă simplă, iaurt vegetal cu fructe.
Cină: pui (150g) la wok cu dovlecel, tofu marinat (50g), curry și 1 lingură de ulei pentru gătit, 100 g de hrișcă, brânză de capră + zmeură.
Duminică
Mic dejun: ceai de rooibos, 3 clătite + gem de fructe de pădure făcut cu puțin sirop de agave
Prânz: morcovi rași (120 g) + vinegretă simplă, friptură de curcan (100 – 150 g), 150 g de cartof dulce copt, 1 sfert de pepene galben.
Cină: 2 tartine crocante de hrișcă, 1 felie de șuncă de curcan, 1 felie de brânză de oaie, salată verde cu vinegretă simplă, o cană de fructe de pădure.
Dacă situația o cere, poți urma aceste meniuri încă o săptămână. Nu va fi absolut nicio problemă. Dimpotrivă, te vei simți și mai bine!
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Cum funcționează dieta daneza cu pui? Beneficii si riscuri
09.10.2024