Mersul pe jos va ajuta sa slabiti

Timp estimat de citire1 minut, 4 secunde

Timpul frumos este cel mai bun aliat pentru exercitiile fizice in aer liber. Exista insa persoane care se bucura de privilegiile naturii pentru a deveni mai sanatosi, pentru a da jos kilogramele in plus si a se feri de osteoporoza. In acest sens traseele montane sunt o sursa inegalabila de sanatate.

Combaterea sedentarismului devine cea mai buna alternativa de a profita de vacanta si, in plus, de a fi in forma. Plimbatul pur si simplu pe trasee montane usoare elimina tensiunile, imbunatateste sistemul cardiovascular, tonifica bratele si picioarele. Mersul pe jos ajuta la pierderea kilogramelor in plus, reduce riscul de imbolnavire de osteoporoza sau diabet. Plimbatul trebuie realizat in forma progresiva, marind gradual ritmul.

Pentru a facilita aceasta practica, exista trasee special marcate, cu distante mai lungi, sau mai scurte, in functie de nivelul fiecaruia de pregatire si de conditia fizica. Echipamentul pentru astfel de plimbari este simplu. Aveti nevoie de ghete de munte inalte care sa tina glezna fixa pentru a preveni fracturile si entorsele si de sosete de bumbac; altfel nu veti scapa de basici si de bataturi. Hainele trebuie sa fie comode si sa lase pielea sa respire. Si mai ales, nu uitati din bagaj apa care este foarte importanta organismului pentru a evita dezhidratarea.

Ana Macovei

 

 

 

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate