Optimismul: cea mai buna dieta in viata

Timp estimat de citire1 minut, 19 secunde

Orice persoana, fie ca incepe un regim de slabire, de ingrasare sau de mentinere, fie ca este multumita de felul in care arata, trebuie sa aiba mereu in gand urmatoarea afirmatie: “Sunt flexibil/a in ceea ce priveste instinctele mele. Exprimandu-mi emotiile cel putin fata de mine insami, voi indeparta pericolul confruntarilor. Poate voi descoperi ca in loc sa mananc, am chef sa citesc o carte”.

Specialistii in nutritie recomanda, inaintea oricarei diete, sa savurati si sa va bucurati de mancare. Mestecati incet si rar, de foarte multe ori, facand mici pauze. Fiti sinceri cu voi insiva. Intrebati-va: “Dau ce este mai bun in mine?”. Daca raspunsul este DA, atunci felicitati-va si zambiti. In cazul in care raspunsul este NU, ganditi-va ce ati putea face pentru a va simti implinit si pentru a va atinge scopul.

Daca va ganditi ca in ultimul timp ati mancat prea mult, iar acest lucru se vede, cel mai rau lucru ar fi sa va plangeti de mila. Nu aceasta este atitudinea pe care v-o recomandam. Luati masuri imediate. Consultati un medic nutritionist pentru a va recomanda o dieta potrivita organismului dumneavoastra, cu afectiunile de care suferiti, dar si cu standardele de viata la care traiti. Nu trebuie sa recurgeti la o dieta drastica de infometare, care sa va sleiasca de puteri si sa va taie tot elanul de viata. Nutritionistul va va stabili un regim adecvat propriului dumneavoastra ritm de viata, fara ca activitatile curente sa va fie afectate. Nu deveniti obsedati de silueta si mergeti mereu inainte cu sanatate si pofta de viata.

Ana Macovei

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate