Fobii ciudate legate de alimente si alimentatie

Timp estimat de citire1 minut, 43 secunde

Turofobia, frica de branza

Aceasta tulburare are legatura cu toate tipurile de branza. N-are legatura cu intoleranta la lactoza. Practic, orice tip de branza, de la mozzarella la cascaval, de la camembert la branza cu mucegai, toate declanseaza repulsie pentru persoana care sufera de aceasta fobie. In unele cazuri, cei ce sufera de aceasta problema nu doar ca se tem de orice fel de branza, dar mirosul sau simpla privire la o felie de branza le provoaca instant stari de voma. Practic, nici macar o pizza nu pot savura aceste persoane.

Carnofobie, fobia de carne

Carnofobia vine de la cuvântul latin ”carnalis” care inseamna ”trupesc”. Persoanele care sufera de carnofobie nu doar ca nu pot manca niciun fel de carne, ci au stari de rau si daca miros sau simt ca se gatesc preparate cu carne in apropiere. Carnofobia n-are legatura cu persoanele care adopta stilul raw-vegan sau vegetariene. Persoanele care sufera de carnofobie nu suporta inclusiv fructele de mare, pestele si orice textura sau miros care duce cu gandul la carne.

Mageirocofobia, fobia de a gati

Este posibil sa ai aceasta teama fara sa stii, desi tehnic te încadrezi doar daca frica iti modifica abilitatile si motivatia de a gati. Printre simptome se mai numara teama de a-i îmbolnavi pe cei pentru care gatesti, teama de a iesi ceva necomestibil sau teama de a suferi accidente in timpul procesului precum arsuri, taieturi, zgarieturi, julituri.

Cibofobia, teama de mancare

Fobia de mancare este similară anorexiei, numai ca persoanele care sufera de cibofobie sunt extrem de concentrate pe toate aspectele mancarii, nu doar pe efectele ei asupra corpului. Cele mai inspaimantatoare alimente pentru ei sunt cele perisabile, precum carnea macra, laptele, iaurtul, fructele si legumele. Frica de a nu se imbolnavi ii face pe cei cu cibofobie sa citeasca datele de expirare de zeci de ori, chiar sa arda carnea pentru a se asigura ca este bine prajita. Simptomele se agraveaza si, daca nu este tratat, bolnavul ajunge sa nu mai manance nimic si sa fie hranit doar prin perfuzii si sedat.

Sursa: verywellmind.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate