Fobii ciudate legate de alimente si alimentatie

Timp estimat de citire:1 minut, 34 secunde

Fobiile, fata de tulburarea anxioasa generalizata, au un trigger specific. In literatura de specialitate, se spune ca persoana care raspunde cu o teama intensa la un stimul sau situatie pe care majoritatea oamenilor o tratateaza cu indiferenta, are o fobie. De obicei, persoana constientizeaza ca are o teama absurda, dar tot resimte starea de anxietate si iritabilitate. Daca notiuni precum: teama de inaltime, de intuneric, de locuri stramte sau de insecte sunt mai cunoscute, exista si fobii care au legatura cu anumite alimente si care nu sunt atat de populare sau, care, chiar daca le-ati intalnit la anumite persoane, nu stiati ca au si denumiri specifice.

Cercetatorii nu au o explicatie legata de aceste fobii, dar atunci cand vorbim de alimente, aceste tulburari pot avea legatura cu anumite structuri din ADN-ul acelor persoane sau pur si simplu cu anumite incidente din copilaria lor.

Acerbofobia, frica de alimente acre

Ai cunoscut persoane care nu suporta gustul de lamaie? Care nu suporta cand vad o persoana ca feliaza o lamaie sau isi fac suc din pulpa unei lamai? Potrivit Enciclopediei de fobii, acerbofobia este catalogata ca fiind frica de alimente acre. Nu este foarte întalnita şi nici periculoasă. Doar ca persoanele care sufera de aceasta tulburare nu suporta alimentele acre si evita tocmai fructele cu foarte multa vitamina C.

Ovofobia, frica de oua

Chiar daca poate parea ciudat, frica de oua nu are nicio legatura cu frica de pasari sau cu pasarile in general. Si mai interesant este faptul ca exista dovezi cum ca insusi Alfred Hitchcock, geniul filmelor horror, cel care a creat fenomenul Pasarile, avea frica de oua. Potrivit publicatiei The Telegraf aceasta fobie era doar una dintre multe probleme pe care regizorul le avea cu mancarea. Intr-un interviu el declara ”Imi este frica de oua. Ati vazut ceva mai revoltator decat un albus de ou strapuns de un lichid galben?”, a declarat Hitchcock.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate