Viitor incert pentru pestele modificat genetic

Timp estimat de citire0 minute, 50 secunde

Somonul modificat genetic destinat consumului uman lasa deocamdata
multe semne de intrebare. Opiniile expertilor americani sunt impartite.„Sunt inca intrebari ramase fara raspuns in urma datelor prezentate pana in prezent”, a declarat prof. James McKean de la universitatea Iowa State, SUA. Alti experti nu au nimic impotriva introducerii acestui peste pe piata: „Nu as avea nicio retinere in a-l prepara si consuma”, a spus Gary Thorgaard, cercetator la universitatea Washington State. Somonul modificat genetic este produsul companiei Aqua Bounty si contine o gena de la alta specie care il face sa creasca de doua ori mai rapid. Daca va fi aprobat, va deveni primul animal modificat genetic destinat consumului. Se loveste insa de o opozitie feroce din partea organizatiilor pentru protectia consumatorilor care incrimineaza potentialul alergenic al pestelui, ce poate ameninta viata persoanelor sensibile. La inceputul lunii septembrie, un grup de persoane a protestat in fata Casei Albe, cerandu-i presedintelui Obama sa intervina in vederea interzicerii punerii pe piata a somonului Aqua Bounty.
 


Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate