Retinofort pentru tineretea vaselor tale

Timp estimat de citire2 minute, 4 secunde

Anumite conditii (fumat, alimentatie nesanatoasa, poluare) pot duce la cresterea productiei in organism a radicalilor activi de oxigen. Acestia sunt „toxici” si determina oxidarea (arderea) unor elemente structurale ale celulelor avand drept consecinta imbatranirea si moartea prematura a acestora si afectarea functionarii organelor respective.

Procesul de acumulare a acestor derivati nocivi ai oxigenului poarta numele de stres oxidativ si in ultimele decenii a devenit un subiect de mare interes. Din ce in ce mai multe dovezi arata ca stresul oxidativ este asociat cu aparitia diabetului, obezitatii, cancerului, bolilor cardiovasculare, neurodegenerative si a imbatranirii premature in general. Sunt mai sensibile: celulele endoteliale (care tapeteaza la interior vasele de sange), celulele din pancreas care produc insulina, celulele nervoase si celulele retiniene, stresul oxidativ fiind in mod particular implicat in aparitia complicatiilor cronice ale diabetului zaharat: retinopatia, neuropatia si nefropatia diabetica.

Pentru prevenirea afectarii vasculare datorata stresului oxidativ, in mod particular a vaselor retiniene, a fost creat produsul Retinofort pe baza pe mai multor plante indigene cu multiple proprietati antioxidante :

1) Afinul: foarte bogat in tanin, flavonoide, saruri de mangan si crom. Are efect antioxidant, hipoglicemiant, protector capilar, creste acuitatea vizuala.

2) Coacazul negru: contine antocianozide, flavone, tanin, vitamina C (10-15%), pectine si minerale. Are efect protector venos si capilar, antiinflamator si antioxidant.

3) Macesul: Bogat in vitamina C, provitamina A, vitaminele B1, B2, PP, K, P, taninuri. Are efect antioxidant, vasoprotector si tonic asupra organismului.

4) Dud alb: folosit de sute de ani in tratamentul diabetului zaharat datorita compusilor sai care scad glicemia.

5) Ardei iute: Contine alcaloizi (in special capsaicina), carotenoide, capsantina si capsorubina, uleiuri volatile, vitamine C, A,  B1, B2, PP, si flavone. Are efect antiinflamator si antioxidant.

Bogat de vitamina A, are efect benefic asupra retinei. Retinofort a fost conceput dupa o formula a Acad. Prof. Dr. Constantin Ionescu-Tirgoviste, fiind produs de Plantavorel, o companie de produse farmaceutice cu o indelungata traditie in domeniu. Bogat in antociani, flavone, flavonoizi, carotenoizi, rutozide, acid retinoic, vitamine C si B si numeroase oligominerale, produsul are o puternica actiune antioxidanta, contribuind la prevenirea complicatiilor legate de bolile cronice degenerative precum diabet, obezitate, cancer, boli cardiovasculare precum si a imbatranirii premature in general

La pacientii diabetici, Retinofort are un rol de prevenire in primul rand a retinopatiei diabetice precum si a complicatiilor vasculare cardiace sau cerebrale. De asemenea, datorita efectului hipoglicemiant al afinului si dudului, ajuta la un mai bun control glicemic. Retinofort poate fi luat  pentru prevenirea imbatranirii precoce, mai ales la fumatori. Produs disponibil in farmaciile Catena.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate