Pielea nu imbatraneste odata cu tine, ci mai repede!

Timp estimat de citire1 minut, 6 secunde

Toate intrebarile legate de imbatranirea pielii si-au gasit raspunsurile la „Batranetea este optionala. Ai grija de tineretea pielii tale!”,eveniment sustinut in data de 14 martie 2018.

Doamna doctor Anca Pavelescu, medic specialist dermatolog, a oferit recomandari practice despre ce putem face sa incetinim ritmul imbatranirii pielii.

“Dintre factorii extrinseci ai imbatranirii, cel mai important factor extrinsec este expunerea la UV. Alti factori ai imbatranirii care ataca pielea din interior si exterior sunt: fumatul, poluarea, dieta neadecvata, stersul, chimicale, toxine.”

“Fumatul cauzeaza ingustarea vaselor de sange si astfel scade cantitatea de oxigen si nutrienti de la nivelul pielii. O parte din cei peste 4000 de compusi chimici din tigari cauzeaza leziuni ale colagenului si elastinei cauzand astfel ridarea prematura.

Expunerea repetata la caldura de la tigarile care ard si expresiile faciale asociate cu fumatul (strangerea buzelor si mijirea ochilor din cauza fumului) pot si ele contribui la aparitia ridurilor.

Aerul poluat contine microparticule microscopice numite PAH care produc la nivelul pielii compusi oxidanti responsabili de afectarea barierei epidermice, distrugerea colagenului si elastinei.

Stresul agraveaza unele afectiuni dermatologice: psoriasis, dermatita atopica, acne, dermatita seboreica. Are rol si in imbatranirea pielii prin aparitia unor mediatori chimici inflamatori care duc la scaderi ale imunitatii pielii, functiei de bariera a pielii si alterari ale colagenului si elastinei.” a precizat doamna doctor Anca Pavelescu.

Conferinta a fost organizata de Asociatia MedExperts.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate