Paharul de suc la masa, mai periculos decat credem
Daca te numeri printre persoanele amatoare de bauturi carbogazoase, cel putin evita sa le consumi in timpul meselor principale. Prezenta lor in meniu da peste cap metabolismul, stimuland corpul sa inmagazineze mai multe grasimi.
15.09.2017
1675


Timp estimat de citire:
0 minute, 40 secundePotrivit unui studiu condus de Departamentul american pentru agricultura, zaharul din baturile racoritoare schimba modul in care organismul descompune hrana. Mai exact, cercetarea a relevat ca bauturile indulcite diminueaza oxidarea garisimilor cu circa 8%. De pilda, daca masa contine 15% proteine, consumul baturilor dulci determina o reducere a oxidarii lipidelor cu 7,2 grame. In cazul in care continutul de proteine ajunge la 30%, oxidarea grasimilor scade cu 12,6 grame. Mai grav, combinatia dintre sucuri si alimentele bogate in proteine si grasimi intensifica pofta pentru preparatele hipercalorice nesanatoase timp de cateve ore bune de la terminarea mesei, ceea ce, evident, reprezinta un risc sporit pentru silueta.

Grăsimea abdominală în exces, asociată cu micșorarea creierului la vârsta mijlocie
13.09.2023