Munca la birou duce la obezitate?

Timp estimat de citire0 minute, 48 secunde

Un studiu publicat la sfarsitul acestei luni aduce la suprafata concluzia unui grup de cercetatori de la trei universitati de top din SUA: epidemia de obezitate din ultimii an este sustinuta de job-urile tot mai sedentare.

Daca in anul 1960, 50% din munca depusa la serviciu presupunea sa fii activ, sa intri in contact direct cu oamenii si sa te deplasezi frecvent pe jos, in ziua de azi 80% dintre locurile de munca existente presupun sedentarism si comunicare virtuala. Acest lucru, sustin cercetatorii americani, este unul dintre cei mai importanti factori care au dus la raspandirea obezitatii, fiind dublat de stilul de viata nesanatos, educatia primita in familie si comoditatea de a cumpara mancare de la fast food. Tot oamenii de stiinta sustin ca in ultimii 50 de ani caloriile consumate intr-o zi la locul de munca s-au redus cu 100, iar acestea ar fi trebuit sa fie compensate prin 150 de minute de efort fizic intens pe saptamana, ceea ce nu se intampla in cazul persoanelor sedentare.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate