La aburi, grătar sau cuptor… Ce metodă de gătit e mai indicată şi pentru ce alimente

Timp estimat de citire:

0 minute, 33 secunde

La aburi

Este, fără îndoială, cea mai bună metodă de gătit legume și pește. Mâncarea este gătită fără a intra în contact cu apa, ceea ce permite păstrarea unei cantităţi mai mari de vitamine şi minerale în interiorul alimentelor. Desigur, cu condiţia de a nu fi gătite în exces. Această regulă se aplică în special în cazul legumelor, care trebuie ţinute la aburi doar cât să-şi schimbe puţin culoarea şi textura. Din acest punct de vedere, gătitul la aburi este o metodă ideală pentru prepararea termică a sparanghelului, dovlecelului, păstăilor, morcovilor, conopidei şi broccoliului.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate