Fericirea in dragoste vine cu un pret: kilogramele in plus

Timp estimat de citire1 minut, 19 secunde

Ai senzatia ca ti s-a marit stomacul de cand formati un cuplu si v-ati mutat impreuna? Este un semn clar ca sunteti fericiti si indragostiti! Cel putin asta sustin oamenii de stiinta!

Il cunosti pe Gulo Gulo, zis si jderul flamanzila? E acel mamifer nordic, cu blana foarte pretioasa, renumit pentru apetitul sau nestavilit. Ei bine, aceasta creatura devine patronul tau spiritual atunci cand esti fericit/a in cuplu. La fel ca si el mananci, mananci si iarasi mananci. Marea problema nu e doar ca rontai mai tot timpul, ci mai ales ca in meniu se regasesc produse cu densitate calorica mare (ciocolata, branzeturi, preparate grase), nu salate sau alte alimente inofensive.

Pofta vine iubind!

Desi este deranjant, trebuie sa stii ca acest apetit exagerat pare sa fie de bun augur. Potrivit cercetatorilor de la Centrul National pentru Informare in Biotehnologie, din SUA, cuplurile in care ambii parteneri iau in greutate ar fi cele care rezista cel mai mult. Aceasta concluzie se bazeaza pe un studiu care a durat 4 ani, in care 170 de persoane au fost monitorizate si intrebate periodic in legatura cu greutatea lor, precum si despre nivelul lor de fericire. Corelarea datelor a scos la iveala faptul ca relatiile in care persoanele care au avut tendinta de a pierde in greutate s-au dovedit a fi mai vulnerabile decat altele. Dintre zecile de cupluri studiate, s-a constatat ca indragostitii care se lasa cuceriti de placerea de a manca au fost cei care au simtit ca nu mai vor sa fie sedusi de altcineva in afara de partenerul lor.

Sursa: www.marieclaire.fr
Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate