De ce unele persoane raman suple, indiferent ce-ar manca

Timp estimat de citire1 minut, 5 secunde

Iti monitorizezi cu strictete aportul caloric, te privezi adesea de desert si, in general, eviti sa faci abuzuri de orice fel pentru nu-ti pune in pericol silueta, pe cand prietena ta care nu acorda atentie alimentatiei si stilului de viata nu pune pe ea nciun gram. De ce ea e slaba fara sa faca eforturi?

Unii oameni pot manca orice si oricat doresc fara sa aiba grija siluetei, deoarece in ciuda obiceiurilor alimentare proaste, silueta lor ramane neschimbata. Nedrept, nu-i asa? Cercetatorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, sustin ca au gasit o explicatie pentru aceste diferente de morfologie si greutate dintre noi, la capatul unui amplu studiu, in cadrul caruia au studiat patrimoniul genetic a peste 10.000 de persoane. Subiectii au fost impartiti in trei grupe: una formata din participantii considerati supli, alta – din cei cu exces ponderal, inclusiv obezitate, iar a treia – de cei cu indicele masei corporale (IMC) normal. Totodata, acestia au fost rugati sa raspunda mai multor chestionare legate de obiceiurile lor alimentare. Dupa ce au coroborat toate datele, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca supletea taliei este inscrisa in gene. Aceasta se mosteneste aproximativ in aceeasi masura in care este mostenita obezitatea severa, coeficientul influentei factorilor ereditari fiind de 28.07 vs 32.33%. Rezultatele studiului lor au fost recent publicate in revista PLOS Genetics.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate