Copiii obezi prezinta un risc crescut de moarte prematura

Timp estimat de citire0 minute, 39 secunde

Intr-un studiu publicat in ,,The New England Journal of Medicine” cercetatorii suedezi in colaborare cu cei americani, au aratat cum obezitatea infantila impreuna cu alti factori de risc pentru bolile cardiovasculare duc la moarte prematura.

 

Cercetatorii au studiat 4.857 de copii nascuti intre 1945 – 1984. toti au fost supusi unor controale medicale detaliate. Din acest grup 559 au murit inainte de varsta de 55 de ani, majoritatea de moarte naturala. Cea mai frecventa cauza a mortii a fost legata de boli ale ficatului si boli cardiovasculare cauzate de alcool. Cu toate astea obezitatea infantila s-a dovedit a fi cel mai puternic factor de risc in moartea prematura cauzata de o boala. Cei mai grasi 1214 copii din grup au avut o rata a mortalitatii de 2 ori mai mare decat restul. 

Mai multe… ScienceDaily

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate