Chiar si numai miscarea de weekend reduce riscul de deces prematur

Timp estimat de citire1 minut, 9 secunde

Cand vine vorba de sport si efectul lui protector asupra sanatatii, mai putin este fara doar si poate mai bine decat deloc. Confirma acest lucru rezultatele unui studiu recent aparut in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane (JAMA), revista medicala cu cea mai mare circulatie din lume.

Autorii cercetarii au tinut sub observatie, timp de 9 ani, 64.000 de persoane, barbati si femei, cu o varsta medie de 59 de ani, din Marea Britanie. La final, dupa ce au centralizat datele obtinute, oamenii de stiinta au constatat ca, in comparatie cu subiectii complet inactivi, cei care au facut miscare numai in weekend si-au redus in mod semnificativ riscul de mortalitate cardiovasculara pana la varsta precoce de 41 de ani. Sportivii „de duminica” au inregistrat si o probabilitate mai mica de deces prematur prin cancer: cei care au cumulat peste 150 de minute de activitate fizica, considerat minimul necesar, si-au diminuat acest risc cu 18%, fata de 21% in cazul celor care au facut sport regulat in timpul saptamanii. Acest risc a scazut si in randul celor care au facut mai putina miscare, insa doar cu 14%. „Aceste rezultate sunt cu adevarat promitatoare, intrucat releva ca activitatea fizica o data sau de doua ori pe saptamana este legata de un risc mai mic de mortalitate precoce chiar si in randul persoanelor al caror nivel de activitate este mai mic decat cel recomandat”, a declarat Emmanuel Stamatakis, profesor in cadrul Universitatii din Sydney, Australia.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate