Cele mai periculoase chimicale din alimente
E-urile sunt impartite de specialisti in trei mari categorii: inofensive, suspecte (cele mai multe) si periculoase. Desi numarul aditivilor catalogati drept periculosi este destul de mare (in jur de 50 de E-uri), cinci dintre ei sunt considerati drept cei mai riscanti pentru sanatate.Colorantii chimici, dintre care ar trebui exclusi:
E102 (tartrazina, yellow nr. 5) si E104 (galben de chinolina, yellow nr. 10), care se gasesc in bauturi alcoolice si nonalcoolice, fructe si legume confiate, produse de cofetarie, inghetata, glazuri, creme, biscuiti de culoare galbena, branza topita, supe instant, snacksuri E150 B, C, D (carameluri), prezent in aproape toate dulciurile, in berea neagra, dar si in whisky. E133 (albastru briliant) se gaseste in special in bomboane, sucuri si in guma de mestecat. E122 (azorubina, carmoizina), colorant rosu prezent in dulciuri, creme, bauturi si in foarte multe preparate din carne. E320 (butilhidroxianisolul sau BHA) este un conservant care se gaseste in unele unturi, produse din carne, guma de mestecat si in bere. Potrivit Agentiei de Cercetare a Cancerului din SUA, este o substanta cancerigena. Sulfitii se gasesc in mai toate produsele de pe piata, dar cu precadere in vin. Incetinesc absorbtia vitaminei B1 in organism si provoaca afectiuni intestinale.
18.02.2010
3427

Timp estimat de citire:
0 minute, 59 secundeMai multe.. foxnews

Festivalul Brazilor de Crăciun, susținut şi în acest an de Catena, a stabilit un nou record de generozitate: 820.000 de euro
15.12.2022