Berea, o alternativa pentru hidratare

Dr. Alin Popescu, medic primar medicina sportiva

Timp estimat de citire:

0 minute, 51 secunde

Consumul moderat de bere, cu si fara alcool, este o modalitate de a ne
rehidrata dupa efort fizic. Aceasta este concluzia unui studiu recent
realizat de de cercetatorii spanioli de la Facultatea de Medicina a
Universitatii din Granada si a celor din cadrul Consiliului Superior de
Cercetari stiintifice din Madrid, Spania. „Berea este o bautura  adecvata pentru a reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiratie, facilitand recuperarea dupa exercitiul fizic, mai ales cand aceasta se realizeaza intr-un mediu calduros”, a spus Dr. Alin Popescu, specialist medicina sportiva, in cadrul evenimentului desfasurat sub egida Societatii Romane de Medicina Sportiva.
Studiul a fost realizat pe un grup de voluntari cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, intr-o stare fizica buna, practicanti de activitati fizice si consumatori obisnuiti si moderati de bere. Dupa analizarea unei serii de parametri care indicau nivelul de hidratare, compozitia corporala, endocrino-metabolici si psiho-cognitivi s-a constatat ca berea permitea recuperarea pierderilor hidrice si modificarilor de diverse tipuri, determinate de exercitiu, in aceeasi masura ca si apa.
 


Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

medic primar medicina sportiva

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate