Batman a avut 54 de kilograme

Timp estimat de citire2 minute, 33 secunde

Un actor este un actor adevarat in masura in care are abilitatea de a se identifica cu personajul interpretat. Pana la anihilarea de moment a personalitatii sale. Ce face insa un actor adevarat cand i se cere si identificarea fizica? Daca nu are norocul sa semene cu personajul, din pasiune va face tot ce-i sta in puteri. Iata ce a facut Christian Bale, interpretul lui Batman, pentru un rol de care, in mod ciudat, s-a simtit atras.
Christian Bale este un actor britanic in varsta de 34 de ani, care a primit aprecierea publicului pentru roluri de succes din filme ca Empire of the Sun (avea doar 13 ani), American Psycho, Batman Begins si The Dark Knight. In total, a jucat in cateva zeci de filme, printre care musicaluri, si si-a imprumutat vocea unor personaje de animatie. Este vorba de rolul din thrillerul psihologic The Machinist (Masinistul), care i-a salvat cariera. Pentru a intra cat mai bine in pielea personajului Trevor Reznik, un insomniac cronic, actorul a slabit 28 de kilograme. De la o greutate normala a ajuns sa aiba numai 54 de kilograme… la o inaltime de 1.90 m. Nu si-a provocat scaderea in greutate printr-o anumita dieta, ci, practic, a mancat extrem de putin, timp de 4 luni. Dieta lui consta in cateva cesti de cafea si 2 mere sau o conserva de ton (4-500 de calorii pe zi!). In paralel, facea antrenamente cardio intense pentru a-si atinge cat mai repede scopul – acela de a arata de parca nu ar mai fi dormit de 1 an. Cand a inceput sa slabeasca, nu s-a gandit nicio clipa ca sanatatea i-ar putea fi pusa in pericol: „Traiam un sentiment stupid de invincibilitate, de tipul «Da, pot s-o fac si pe-asta, pot sa reusesc»”, a declarat actorul dupa terminarea filmarilor. Din partea medicilor nu a primit prea multa atentie, ci doar cateva sfaturi despre nutrimentele pe care organismul urma sa le piarda, pentru a lua suplimentele potrivite. Christian a spus si ca slabirea i-a dat unele stari emotionale ciudate. Paradoxal s-a simtit foarte calm si relaxat in timpul filmarilor. Doar in momentul in care a inceput „imbuibarea” pentru filmarile la Batman, spune el, a simtit unele tensiuni nervoase.


Batman salveaza situatia
Imediat dupa rolul din Masinistul, Christian Bale a inceput aventura Batman. Pentru Batman Begins, din 2005, a trebuit sa se ingrase la loc. Nu numai ca si-a recastigat greutatea initiala, dar in 5 luni a mai pus si un extra de 18 kilograme masa musculara, cantarind 100 de kilograme. Actorul isi aminteste ca in momentul in care a inceput regimul de ingrasare si antrenamentele de forta parea ca nu va reusi: „cand a fost vorba sa-mi refac musculatura, era o cauza pierduta. In prima zi nu puteam sa fac nici macar o flotare”. Cu ajutorul unui antrenor personal, practic si-a dublat greutatea si a dobandit fizicul unui super-erou. A meritat, nu a meritat, cert este ca, desi intr-un mod exagerat, a reusit sa slabeasca si sa se ingrase. Pentru ca a avut motive puternice.
 

S. S.   
 

 


Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

  1. eu spune:

    mda, pentru cateva sute de milioane de dolari toata lumea ar avea vointa asta :)) nu numai Batman.

Politica de confidentialitate