Alcohelp, platforma online pentru prevenirea si tratamentul abuzului si dependentei de alcool

Timp estimat de citire:

1 minut, 43 secunde

Programul Alcohelp a fost lansat in noiembrie 2009 de ALIAT, principala organizatie non-guvernamentala din Romania care ofera servicii in domeniul adictiilor, cu suportul companiei Heineken Romania.

Alcohelp este primul centru on-line din Romania pentru consiliere si interventie de tip e-health, adresat persoanelor cu un consum problematic de alcool. www.alcohelp.ro este un instrument gratuit de preventie, interventie si orientare catre servicii specializate, usor de folosit, care garanteaza confidentialitatea si anonimatul celor care il acceseaza.
In decursul primului an de existenta, platforma on-line www.alcohelp.ro a fost accesata de 17.631 de persoane, dintre care 940 au completat chestionarul de auto-evaluare a consumului personal de alcool, iar 982 de persoane au urmat programul on-line de consiliere si tratament in 10 pasi oferit de www.alcohelp.ro. Specialistii si consilierii Alcohelp au raspuns la un numar de 472 de e-mailuri trimise de catre utilizatorii platformei.
„Platforma de consiliere si tratament www.alcohelp.ro a fost lansata ca raspuns la o nevoie reala a persoanelor cu un consum problematic de alcool. Aceasta nevoie a fost identificata de speclialistii nostri de sanatate mintala, in conditiile in care sistemul public de tratament era si este in continuare subdimensionat comparativ cu cererea. Rezultatele inregistrate pana in prezent de website-ul www.alcohelp.ro: numarul mare de utilizatori, numarul si continutul mesajelor de pe forum si raspunsul primit in timp real de la cei cu care am interactionat in cadrul Caravanei Alcohelp, ne confirma faptul ca scopul nostru a fost atins. Prin platforma Alcohelp am creat un serviciu eficient, care ofera anonimitate, confidentialitate si consiliere in ceea ce priveste consumul problematic de alcool si in preventia acestuia”, declara Dr. Eugen Hriscu, Directorul Executiv al ALIAT, Medic Specialist Psihiatru, formator in domeniul dependentei de substante.
Pe parcursul primului an de existenta, organizatia ALIAT a cercetat profilul si nevoile utilizatorilor si a imbunatatit in permanenta platforma on-line www.alcohelp.ro. Printre aceste imbunatatiri se numara lansarea versiunii in limba maghiara a website-ului si dezvoltarea de proiecte adiacente programului Alcohelp, care au vizat cresterea gradului de constientizare a populatiei in ceea ce priveste caracterul problematic al consumului abuziv de alcool.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate