A aparut zaharul verde

Timp estimat de citire:

1 minut, 0 secunde

A aparut in Romania „zaharul verde”, un edulcorant natural, noncaloric si fara contraindicatii! Green Sugar este extras din planta Stevia Rebaudiana, originara din Paraguay si folosita de localnici in alimentatie din cele mai vechi timpuri sub denumirea de „caai-ehe”, care inseamna „iarba dulce”.

In anul 1931, doi chimisti francezi au reusit sa izoleze glicozidele care dau gustul dulce al steviei. Extractia acestor compusi se face cu apa fiarta, fara procesele chimice care, in cazul zaharului „normal”(rafinat), distrug vitaminele, sarurile minerale si fibrele. Pe langa calitatea de indulcitor fara calorii, extractul de stevie are o serie de actiuni pozitive asupra sanatatii: mentine un echilibru al glucozei in sange, prin optimizarea respiratiei celulare la nivel mitochondrial, stimuleaza secretia de insulina si regleaza mecanismul gastro-intestinal. Deoarece nu fermenteaza, este recomandat persoanelor care sufera de sindrom de colon iritabil si colita de fermentatie. In cazul persoanelor supraponderale, extractul de Stevia Rebaudiana creeaza o senzatie de satietate, avand o actiune dubla: asupra centrului foamei din creier si asupra terminatiilor nervoase din stomac. Ce alte motive am mai avea sa-l consumam? Nu produce carii, nu prezinta riscul cancerigen al indulcitorilor sintetici, are actiune anitibacteriana si antifungica. Si, bineinteles, are ZERO CALORII!

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

  1. 1** spune:

    Se gaseste in farmacii si marile magazine. E misto.

  2. 1**1**1**, spune:

    Intersant, Dar unde se gaseste acest zahar?

Politica de confidentialitate