Uleiul de masline scade riscul de atac cerebral

Timp estimat de citire0 minute, 44 secunde

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Bordeaux din Franta arata ca unii seniori cu varste de peste 65 de ani au un risc cu pana la 41% mai mic de a suferi un atac cerebral, fiind monitorizati pe o perioada de sase ani.

Ce ii deosebeste pe ei de altii? Uleiul de masline! Conform acestui studiu, persoanele care consuma regulat ulei de masline extravirgin, atat la gatit, cat si in salate, au un risc mult mai scazut de a suferi un atac cerebral decat cele care nu consuma deloc ulei de masline. Explicatia consta in faptul ca acest ulei atat de iubit de oamenii care traiesc pe coastele mediteraneene contine acid oleic si polifenoli, antioxidanti recunoscuti pentru capacitatea de a proteja vasele de sange. Totusi, uleiul de masline trebuie consumat cu moderatie, intrucat are multe calorii – o singura lingura de ulei de masline are 120 de calorii.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F