Uleiul de masline scade riscul de atac cerebral
Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Bordeaux din Franta arata ca unii seniori cu varste de peste 65 de ani au un risc cu pana la 41% mai mic de a suferi un atac cerebral, fiind monitorizati pe o perioada de sase ani.
18.07.2011
3016


Timp estimat de citire:
0 minute, 44 secundeCe ii deosebeste pe ei de altii? Uleiul de masline! Conform acestui studiu, persoanele care consuma regulat ulei de masline extravirgin, atat la gatit, cat si in salate, au un risc mult mai scazut de a suferi un atac cerebral decat cele care nu consuma deloc ulei de masline. Explicatia consta in faptul ca acest ulei atat de iubit de oamenii care traiesc pe coastele mediteraneene contine acid oleic si polifenoli, antioxidanti recunoscuti pentru capacitatea de a proteja vasele de sange. Totusi, uleiul de masline trebuie consumat cu moderatie, intrucat are multe calorii – o singura lingura de ulei de masline are 120 de calorii.

Benesio StresCalm, „Votat Produsul Anului” 2023, la categoria Suplimente naturale antistres!
17.05.2023