Meloterapia obezitatii – slabiti cu ajutorul muzicii

Marius Radu, Cercetator Academia Romana

Timp estimat de citire2 minute, 22 secunde

Meloterapia, adica tratametul si profilaxia unor boli prin auditii muzicale, capata din ce in ce mai mult succes in medicina alternativa. Astfel, cercetatorii danezi de la Universitatea din Haga au testat cu succes 12 modele de meloterapii pentru slabit. Acestea au dovedit ca anumite ritmuri melodice au un efect deosebit asupra unor zone din creier implicate in controlul hormonal al metabolismului grasimilor.

Ritmurile tribale ca medicament forte pentru slabit

Cercetatorii de la Universitatea din Haga au demonstrat ca percutiile izolate, fara alte fonduri sonore, care respecta un ritm asemanator cu cel cardiac, creeaza o anume stare de incarcare electrica a etajului inferior al creierului si mai ales a hipotalamusului. Aceasta coincide cu reactia naturala de confort alimentar, invatata din perioada intrauterina, atunci cand hranirea fatului coincide cu amplificarea batailor inimii mamicii. Ca urmare, ascultand un fond sonor asemanator batailor inimii, creierul adult va bloca din reflex centri foamei si va mobiliza mecanismele de absorbire a grasimilor din intestin. Astfel, o auditie a unui ritm de tip cardiac de numai 10 minute poate scadea cu pana la 30% absorbtia trigliceridelor si acizilor grasi rezultati din digestia grasimilor alimentare.

Recomandari:

  • Ascultati muzica „tribala” cu ritmuri de tip cardiac la 15-20 min. dupa fiecare masa.
  • Durata auditiei trebuie sa fie de minimum 7 minute si maximum 25 minute.
  • Este de preferat ca in camera de auditie sa nu fie alte surse de zgomot sau alti stimuli care reduc atentia de la ritmul ascultat. Ca urmare, ascultati muzica la casti cu toate celelalte aparate electronice stinse.
  • Pentru a gasi muzica cu ritmuri de tip cardiac nu trebuie sa cautati negative pentru melodii din folclorul african sau amerindian. Se pot folosi si unele melodii disco, in care nu predomina pasajele vocale, sau puteti comanda la orice muzician baterist inregistrarea unui pasaj de 7 minute de percutii tribale.

Ritmurile monotone alerte

Succesiunile de percutii identice pe aceeasi tonalitate, urmate apoi de inlocuirea cu o alta succesiune asemanatoare, dar pe un alt ton, sunt si mai eficiente in meloterapia obezitatii. Aceste ritmuri, daca sunt suficient de alerte, intra in rezonanta cu frecventele de stimulare a unor zone din creier, responsabile de controlul hipotalamic al metabolismului lipidic. Desi aceste ritmuri se obtin numai pe sintetizator sunt mult mai usor de procurat, fiind frecvent intalnite in melodiile disco ale anilor 1980. (Ex: Bobbz Orlando – Electric Theatre; New Order – Blue Monday).

Recomandari speciale:

Pe langa recomandarile anterioare valabile pentru aproape oricare tip de ritmoterapie, daca alegeti aceasta varianta de meloterapie, este necesar sa respectati urmatoarele cerinte:

  1. Beti 200 ml apa inainte de inceperea auditiei.
  2. Nu fumati in timpul auditiei. Aceste ritmuri cresc necesitatea de nicotina, dar absorbtia rapida a acesteia poate declansa mecanismele ingrasarii.
  3. Dupa auditie faceti miscare timp de 10-15 minute in aer liber.
  4. Nu ascultati aceste ritmuri inainte de culcare.
  5. Durata maxima de auditie a acestor tipuri de ritmuri nu va trebui sa depaseasca 25 de minute.

 

Marius Radu,
cercetator Academia Romana

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Cercetator Academia Romana

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate