Daca nu slabesti, te parasesc!?

Timp estimat de citire:

2 minute, 56 secunde

Relatia ta nu este intotdeauna o pictura perfecta si, fie ca iti place sau nu, problemele apar. A avea dificultati in relatie nu inseamna neaparat ca relatia este distrusa definitiv, insa se cere tot mai mult efort pentru a se mentine, din partea ambilor parteneri. Multe cupluri ignora ceea ce se intampla, sperand ca neintelegerile vor disparea, incercand sa mascheze. Rareori discuta despre ceea ce s-a intamplat sau incearca sa gaseasca solutii pentru a preveni dezastrul!

Pana la 70% din cupluri intampina greutati in relatia lor, atat sociala, cat si sexuala, din motive care variaza de la diverse afectiuni, depresii, alcoolism sau cresterea in greutate a unuia dintre parteneri. La inceputul unei noi relatii de cuplu partenerii se plac din diverse motive, unul important fiind si aspectul fizic. Dupa o anumita perioada se poate intampla ca unul dintre ei sa devina supraponderal (sarcina, anumite dezechilibre hormonale, tulburari de alimentatie etc.). Ce se intampla in cuplu in acele momente? Apar dificultati de comunicare, o anumita stare de incordare si tensiune care pluteste intre parteneri, ce poate duce la finalul relatiei.

Barbatii iubesc femeile care isi iubesc corpul

O femeie care se simte sigura si bine in corpul ei isi va putea pastra partenerul si chiar va atrage privirile altor barbati. Relatiile incep sa aiba un traiect descendent atunci cand unul sau ambii parteneri incep sa nu se mai ingrijeasca, sa nu mai faca anumite gesturi, sa nu mai fie ca la inceput.
Atunci cand partenerul de cuplu are o problema de supraponderalitate, va capata, desigur, si un complex al greutatii, se va simti anxios si va face tot mai multe greseli in relatie. Nu stim cum influenteaza sexul greutatea, insa greutatea sigur influenteaza mult sexul, iar acesta conteaza mult in relatia de cuplu. Partenerul poate nu va putea face fata problemelor aparute pe fondul acestei tulburari de greutate si se va retrage, nestiind ca poate avea un rol fundamental in starea de bine sau de rau a celuilalt.

Depaseste criza, pastreaza-ti partenerul! 

Ce poti face intr-o asemenea situatie de criza a cuplului si mai ales atunci cand doresti sa-ti pastrezi relatia si partenerul:

  • Este important sa ii fii alaturi celui care are problema de fond, stiut fiind faptul ca se slabeste mai bine in doi.
  • Nu trebuie sa iti faci griji intotdeauna despre felul in care arati, insa cu siguranta vei avea mai multa siguranta in relatie daca partenerul te place asa cum esti. Totusi, nu te culca pe o ureche, gandindu-te ca te va placea chiar in orice conditii!
  • Este important sa iti consolidezi increderea in tine, avand grija de corpul si de mintea ta, si asa partenerul va fi atras in mod automat de ceea ce va vedea si abia apoi de ceea ce va simti!
  • Scoate la suprafata si alte calitati care au stat in umbra, pentru ca lumea sa le admire. Nimeni nu este perfect! Toti avem o “slabiciune“, insa pentru a fi admirat si iubit, nu este necesar sa o scoti la iveala. Daca o parte a corpului tau are nevoie de ajutor, fa ceva constructiv si nu sta doar sa te plangi.
  • In cuplu, cel mai important este sa va comunicati nevoile si suferintele, sa fiti mereu in echilibru, atat fizic, cat si psihic, iar daca, cu toate acestea, partenerul (care are si el tarele lui) se retrage din relatie, nu inseamna ca viata se sfarseste. Impacati-va cu voi insiva si cu situatia data si apoi puteti sa cereti celuilalt sa va accepte pentru ceea ce sunteti.
Psiholog Sorina Cristea
psih.sorinab@hotmail.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate