Ce mâncăm în zilele cu puțină mișcare

Timp estimat de citire:

1 minut, 32 secunde

În această perioadă în care trebuie să respectăm regulile de distanțare socială și restricțiile de circulație ne mișcăm mai puțin. Mult mai puțin decât de obicei. Ce facem cu dieta în acest context propice sedentarismului? Cum o modificăm ca să evităm un câștig ponderal substanțial?

#stămacasă, ca să oprim răspândirea coronavirusului și să-i protejăm pe cei mai vulnerabili dintre noi. Nu-i o misiune ușoară, dar e o măsură mai mult decât necesară. Nu mai încape nicio îndoială! Problema este că, dacă nu facem nimic pentru a compensa lipsa mișcării, ne dăm peste cap socotelile legate de consumul de calorii și riscăm să ne pricopsim repejor cu rotunjimi nedorite în zona taliei și a șoldurilor. Tocmai de aceea nu trebuie să lăsăm lucrurile la voia întâmplării.

 

Reducerea porțiilor, falsă idee bună

Mâncarea este una dintre puținele plăceri care ne-au mai rămas în această perioadă. De aceea, e bine să încerci să te bucuri din plin de ea, acordându-i mai multă atenție: mănâncă de fiecare dată la masă, în liniște, fără grabă și alți factori perturbatori.

Să pui mai puțin în farfurie nu este neapărat o idee bună. Și asta deoarece, așa cum punctează specialiștii, în vâltoarea hotărârii, riști să reduci porțiile mult prea drastic și să cazi în capcana tentațiilor. Dacă masa nu este suficient de satisfăcătoare, vei fi mult mai predispus/ă să cauți ulterior să umpli „golul” cu biscuiți, covrigei, napolitane, brioșe, chipsuri și alte asemenea. Or, aceste mici „completări” repetitive sunt cele care duc, în final, la creșterea în greutate.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate