Pizza din vinete

Timp estimat de citire1 minut, 31 secunde

Pentru acele momente când vrei să încerci ceva nou și sănătos, venim în ajutorul tău cu această rețetă. Ușor și rapid de realizat, pizza din vinete este o rețetă plină de savoare, vitamine și nutrienți necesari organismului. E timpul să încerci ceva inedit!

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 70 grame mozzarella
  • 6-7 roșii cherry
  • Suc de roșii
  • Busuioc
  • Oregano
  • Ulei de măsline
  • Sare

Mod de preparare

Se taie vinetele în mai multe felii de dimensiuni egale și se pun pe un platou. Dat fiind faptul că sunt ușor amare, se presară puțină sare pe fiecare în parte și se așteaptă 20-30 minute. La final se clătesc sub un jet de apă rece.

Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Fiecare felie de vânătă se stropește cu puțin ulei de măsline și se pune pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute.

Se întinde pe fiecare felie de vânătă puțin sos de roșii, peste care se adaugă mozzarella mărunțită, felii de roșii cherry, puțin oregano și busuioc.

Se mai lasă maximum 5 minute la cuptor și sunt gata de savurat.

Beneficii

Vinetele sunt unele dintre cele mai sănătoase legume. Bogate în fier, calciu și alte minerale, pot avea multe efecte pozitive asupra sănătății. Conținutul ridicat de fibre ajută la protejarea tractului digestiv, iar consumul lor este recomandat mai ales pentru conținutul sărac în calorii (100 g are aproximativ 40 de calorii).

Roșiile sunt o excelentă sursă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B, dar și minerale – potasiu, magneziu, fosfor. Roșiile cherry ajută la menținerea sănătății pielii datorită conținutului ridicat de beta-caroten..

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate