Campionatele Europene de Natatie IPC, Berlin, 3-10 iulie 2011

Timp estimat de citire:

1 minut, 40 secunde

Patru tineri inotatori cu deficiente de vedere cu varste intre 14-16 ani, Samuel Ciorap, Naomi Ciorap, Petrisor Prundaru, Valentin Velecico, impreuna cu un tanar  inotator cu dizabilitati fizice, Ionel Romaniuc (16) si asistentul acestuia, Andrei Griguta, insotiti de catre antrenoarea lor, Emese Maniu, si Sally Wood-Lamont, au participat pentru prima data la Campionatele Europene de Natatie IPC.

Toti cei cinci sportivi au format prima echipa de inotatori romani care s-au calificat pentru Campionatele Europene IPC, o realizare remarcabila dupa doar doi ani si jumatate de inot competitional. In total, au participat 440 de sportivi din 36 de tari, iar pentru inotatorii romani a fost cea mai dura competitie de pana acum, ei formand una dintre cele mai tinere echipe din competitie si concurand cu sportivi cu o experienta de cel putin zece ani.

Naomi Ciorap a obtinut locul 4 la proba de 200 m individual mixt, locul 5 la 100 m bras si locul 5 la 50 m liber, calificandu-se la toate aceste probe pentru Londra 2012. Ea s-a clasat de asemenea pe locul 2 in proba de 100 m spate feminin si pe locul 6 la 100 m liber. Samuel Ciorap a obtinut doar locul 6 in finala de 100 m bras, cu un timp de 1.12 minute – cel mai bun timp al sau de pana acum. Samuel s-a calificat de asemenea pentru Londra la 50 m liber, chiar daca nu a obtinut un loc in primii sase.
Valentin si-a imbunatatit cel mai bun timp cu 6 secunde la 100 m bras, obtinand locul 5, aceasta insemnad ca acum este al 5-lea in clasamentul european – un rezultat excelent. Tinerii inotatori au obtinut rezultate bune, dar nu au castigat nicio medalie: totusi, toti si-au imbunatatit cel mai bun timp cu 3 pana la 7 secunde in toate probele, demonstrand ca sunt capabili sa se perfectioneze, iar Samuel si Naomi s-au calificat deja pentru Londra in patru probe. Trebuie sa retinem ca ei au doar 15-16 ani si au concurat cu inotatori in varsta de 20 de ani sau mai mult, majoritatea avand o experienta de peste zece ani de inot competitional. Aceste rezultate sunt excelente.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate