1 din 7 prescolari americani este obez

Timp estimat de citire0 minute, 39 secunde

„Epidemia” de obezitate care ii afecteaza pe copiii prescolari din SUA s-a stabilizat in ultimii 5 ani, arata un raport recent al Centrului pentru Prevenirea si controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention). 1 din 7 copii prescolari este obez .

14.6% dintre copiii americani cu varste intre 2 si 4 ani erau obezi in anul 2008, la fel ca si in 2003 si comparabil cu cei 12.4% in 1998. „Vestile sunt incurajatoare dar ne reamintesc doua lucruri: pe de-o parte, prea multi prescolari sunt obezi si, pe de alta parte, trebuie sa continuam eforturile pentru a reduce gradul obezitatii in randul celor mici”, a declarat Dr. William Dietz, director in cadrul Centrului pentru prevenirea si controlul bolilor din Chicago, SUA. Obezitatea infantila creste mai tarziu, pe parcursul vietii, riscul dezvoltarii bolilor cronice precum diabetul si afectiunile cardiovasculare, dar si al obezitatii adulte.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate