Un mar pe zi te scapa de colesterol

Timp estimat de citire0 minute, 46 secunde

Studii recente realizate de specialistii de la Universitatea de Stat din Florida pe un esantion de 160 de femei au aratat faptul ca cele care au mancat un mar pe zi au avut scaderi simtitoare ale nivelului de colesterol din organism. 

Timp de un an, ele au mancat in fiecare zi aproximativ 75 g de mere sau prune uscate, iar cercetatorii le-au facut analize de sange in mod regulat pentru a le monitoriza sanatatea.
Dupa un an, nivelul de colesterol al femeilor care au mancat mere uscate a scazut cu 14%, dintre care nivelul de colesterol “rau” a scazut si mai mult, cu 23%, iar colesterolul “bun”, vital unei bune sanatati a organismului, a crescut cu 4%. Si persoanelor care au mancat prune uscate le-a scazut un pic nivelul de colesterol, insa la un nivel net inferior fata de cele care au mancat mere. Concluzia? Mancati zilnic un mar mare pentru o sanatate de fier!

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate