retete
Retete delicioase de inghetata keto
„Vartej de capsune”
Ingrediente necesare pentru 6 portii: 1 cana de frisca lichida; 1/3 cana de eritritol; 3 galbenusuri mari de ou; ½ lingurita de extract de vanilie; 1/8 lingurita de guma xantan *; 1 lingura de vodca *; 1 cana de capsune.
05.06.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 1 secunda*optional, dar e inclus in calculul valorii nutritionale.
Mod de preparare:
- Intr-o oala mica, se incalzeste frisca la foc mic si se adauga eritriolul pentru a se dizolva; nu se aduce in punctul de fierbere.
- Galbenusurile se bat cu mixerul pana cand isi dubleaza volumul, apoi se adauga treptat cateva linguri de frisca fierbinte continuand procesul de mixare, pentru a preveni transformarea in omleta. Astfel incazit, amestecul de ou se incorporeaza in restul de frisca si se adauga extractul de vanilie.
- Se adauga vodca si guma de xantan – acest pas este optional, dar face textura inghetatei mai cremoasa.
- Compozitia rezultata se da la congelator timp de 1-2 ore, amestecandu-se din cand in cand pentru a sparge cristalele de gheata.
- Cand inghetata este rece si ingrosata, se adauga capsunele zdrobite, fie cu o furculita, fie timp de 1-2 secunde cu ajutorul unui blender. Se amesteca bine in sensul acelor de ceasornic si se lasa la congelator, timp de 4-6 ore.
Valori nutritionale/portie: 176 de calorii, 16 g grasimi, 2,8 g carbohidrati, 2,6 g proteine.
Cum faci ouă poșate? Rețeta perfectă de ouă poșate
Ouăle poșate sunt acele delicii culinare care pot părea intimidante, dar cu câteva tehnici simpl..
22.04.2024