05.06.2018
8073
Timp estimat de citire:
0 minute, 46 secundeIngrediente necesare pentru 6 portii: 3 cani de lapte de cocos neindulcit (la cutie); ½ de cana de frisca lichida; 10 linguri de unt; ½ de cana de mez de nuci pecan; 50 picaturi de stevia lichida; ½ lingurita de guma xantan.
Mod de preparare:
- Intr-o tigaie, se topeste untul la foc mic, amestecand incontinuu pana cand acesta capata culoarea chihlimbarului.
- Miezul de nuca se pune intr-o punga de plastic si se zdrobeste bine.
- Peste untul topit se adauga frisca, stevia si nucile pecan si se amesteca bine, apoi, folosind un tel, se incorporeaza guma xantan si laptele de nuca de cocos.
- Compozitia rezultata se pune in masina de facut inghetata si se prepara conform instructiunilor producatorului sau se da la congelator, timp de 4-6 ore, amestecand la fiecare 30 de minute in primele 2 ore, pentru a sparge cristalele de gheata.
Valori nutritionale/portie: 355 de calorii, 36 g de grasime, 4,4 g de carbohidrati si 2 g de proteine.
Natalia Talmacec
O masă delicioasă, rapidă și sănătoasă: Spaghete cu sos cremos de spanac și lămâie
Când ești în pană de idei și nu mai știi ce să gătești, gândul ți se îndreaptă..
20.02.2024