Luna cadourilor incepe cu un dar pentru inima

Timp estimat de citire2 minute, 6 secunde

In prag de sarbatori Tensoval alaturi de Liana Stanciu ofera un dar din inima celor varstnici aflati in cateva dintre caminele de batrani din Bucuresti. Actiunea isi propune sa atraga atentia asupra unei afectiuni grave, foarte raspandite si totusi neglijate de catre romani: hipertensiunea arteriala.

Sarbatorile de iarna ocupa un loc special in sufletul fiecaruia. Este perioada din an in care ne simtim mai buni, mai darnici si mai apropiati de familie si prieteni. Uitam insa, ca cel mai important dar pe care il avem si de care trebuie sa ne ingrijim este sanatatea.

Pentru a reaminti acest lucru, luni, 2 decembrie 2013, HARTMANN Romania, compania care detine brandul de tensiometre Tensoval, alaturi de Liana Stanciu au vizitat doua camine de batrani din Bucuresti (Sf. Dimitrie si Sf. Andrei) unde au discutat cu cei varstnici despre hipertensiune, despre cum aceasta ii afecteaza si ce pot face pentru a se proteja.

La nivel global, peste 1 miliard de persoane sufera de hipertensiune si 1 din 5 decese este cauzat de aceasta afectiune. Tensiunea arteriala crescuta este una dintre cele mai cunoscute afectiuni asimptomatice cu efecte negative majore asupra sanatatii, singura modalitate de a o depista fiind verificarea periodica a valorilor tensiunii.

In Romania mai mult de jumatate (51,4%) din populatia de peste 45 de ani sufera de hipertensiune si doar 1 din 2 persoane adulte isi cunoaste valorile tensiunii arteriale. Cifrele cresc considerabil atunci cand vorbim despre persoane de varsta a treia.

Astfel, pentru a veni in sprjinul varstnicilor din cateva camine de batrani bucurestene, HARTMANN Romania a donat mai multe tensiometre digitale de ultima generatie Tensoval Comfort. Printre caminele care au beneficiat de acesta donatie se numara: Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Persoanele Varstnice “Sf. Ana”, Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane Varstnice ,,Casa Max’’, Complexul de servicii socio-medicale Sf. Andrei si altele.

Liana Stanciu s-a alaturat acestei campanii pentru ca a cunoscut in mod direct efectele devastatoare ale hipertensiunii. Pierderea neasteptata a tatalui sau in urma unor probleme de hipertensiune a surprins intreaga familie, cu atat mai mult cu cat acesta si-a pastrat ascunsa afectiunea.

In urma acestei experiente Liana a hotarat sa le vorbeasca tuturor romanilor despre cat este de important sa isi cunoasca valorile tensiunii arteriale si sa adopte un stil de viata echilibrat.

“Vin sarbatorile. Transmiteti dragoste inimilor voastre! Aveti grija de inimile parintilor, bunicilor, prietenilor vostri, faceti-le cadou un tensiometru. Intr-o zi va vor multumi! Poate nu maine, dar curand. Nici nu banuiti cat de usor poate creste tensiunea arteriala si ce daune poate face. Daca ii iubiti, protejatii” a declarat aceasta.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate