Expertii ne inspira: ce mananca nutritionistii intr-o zi obisnuita
Valentin Vasile, antrenor personal si specialist in nutritie pentru pierderea in greutate, creator al programului Revvolution.
Indiferent de obiectivul pe care il avem, alimentatia corecta este foarte importanta. In procesul de slabire reprezinta 90% din calea spre succes. Stiu ca multi dintre noi avem un program foarte incarcat si timpul alocat pregatirii meselor este din ce in ce mai scurt, insa exista si variante sanatoase si rapide.
26.03.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 9 secundeMic dejun (9:00): un iaurt cu 2% grasime cu o lingura de tarate (ovaz, psyllium, in) si jumatate de banana – o combinatie foarte buna pentru a-ti incepe ziua cu multa energie, datorita bananei. Fibrele din tarate sunt benefice digestiei.
Gustare 1 (11:30): 2 mandarine /1 grepfrut – sunt fructe pline de vitamine si enzime.
Pranz (14:30): 200 g de somon cu 150 g de orez brun – aleg un pranz mai consistent, cu doua ore inainte de antrenament. Eliberarea lenta a carbohidratilor din orez imi furnizeaza energia necesara (aleg aceasta masa doar in zilele cu antrenament).
Gustare 2 (17:30): 30 de grame de caju sau migdale. De cele mai multe ori, timpul pentru aceasta gustare ma gaseste la birou, intre sesiunile de consultanta, asa ca oleaginoasele sunt o varianta rapida de gustare si sunt foarte usor de transportat. Atentie, este important sa fie crude, nu prajite.
Cina (20:00): 200 g curcan la gratar cu 250 g legume la abur (broccoli, sparanghel, conopida). Recunosc ca imi ingadui sa le asezonez cu o lingurita de parmezan – gustul nu trebuie neglijat! Sanatos poate fi si gustos!
Cum să scapi de kilogramele acumulate peste iarnă? Sfaturi și soluții
19.04.2024