Chef Catalin Scarlatescu: „De cand am slabit, ma simt ca la 17 ani”
Care este „reteta” unei emisiuni de succes?
16.11.2017
Timp estimat de citire:
1 minut, 57 secundeTrei jurati fantastici, un producator incredibil si o echipa de vis!
Care e piesa ta de rezistenta, „signature dish”, cu care impresionezi pe oricine, oricand?
Pot sa impresionez prin orice reteta. Dar daca as alege un singur preparat, ar fi scoicile sau mancarea pe baza de peste.
De unde aceasta transformare uluitoare? Ce te-a determinat sa slabesti?
Am luat o decizie clara ca vreau sa schimb ceva, iar motivul principal a fost sanatatea. Nu trebuie sa facem niciodata rabat de la calitate in viata: este foarte important sa fim constienti de alimentele pe care alegem sa le mancam si de cantitatea pe care o mancam. Sanatatea si starea generala de bine sunt principalele motive pentru care am ales sa-mi schimb modul de viata.
„Inainte, cand mancam, era vorba despre calitate si cantitate, iar acum ma rezum doar la calitate.”
Care a fost procesul, concret…
Daca in trecut mancam portii mai mari, acum ma rezum la o cantitate mult mai mica, pe care o savurez incet si care ma satura mai repede. Reducerea cantitatii este drumul spre succes. Si la fel de important este sa mesteci foarte bine fiecare bucata, sa nu te repezi in preparat. Savureaza-l si bucura-te de gustul lui.
Care este alimentatia ta, azi?
Inainte era vorba despre calitate si cantitate, iar acum ma rezum doar la calitate. Prepar si mananc, dar mananc mult mai putin, ciugulesc. Acesta este singurul secret.
Ce ai putea sa mananci in fiecare zi fara sa te saturi?
Imi place mancarea buna, dar pestele este preferatul meu. As putea sa mananc peste in orice zi si la orice ora. La fel de mult apreciez branza de buna calitate si vinul austriac.
„Sanatatea si starea generala de bine sunt principalele motive pentru care am ales sa-mi schimb modul de viata.”
Care este cea mai mare greseala pe care o poate face un bucatar?
Cea mai mare greseala a celor care vor sa intre in bucatarie este ca nu au rabdare sa creasca pas cu pas si sa munceasca foarte mult. Perseverenta, dedicarea si ambitia te ajuta, dar trebuie sa incepi de jos, sa nu sari nicio etapa, iar prin unele sa treci chiar de doua ori. Este vorba de foarte multa munca la mijloc. Ca sa ajungi un bucatar bun trebuie sa treaca timp peste tine, sa acumulezi multa experienta.
Geanina Ilieș: “Îmi place foarte mult ciocolata, dar nu înseamnă că o mănânc zilnic”
25.02.2020