Body Pump, antrenamentul care te transforma

Timp estimat de citire1 minut, 42 secunde

Explica, te rog?

Datorita ritmului uneori foarte lent in care se executa exercitiile iti poti perfectiona foarte usor tehnica daca esti atent la explicatiile instructorului si la modul in care acesta executa. Iar asta vine cu doua mari avantaje: 1. Previi accidentarile – un obiectiv extrem de neglijat de cei care se apuca de sport, dar care ar trebui sa fie pe primul loc intre grijile lor la sala, inaintea slabitului sau cresterii masei musculare si 2. Te pregatesti pentru alte antrenamente, mai solicitante, spre care te poti indrepta odata ce aceasta baza este solida. Genuflexiuni, fandari, bicep curls, flotari etc. se fac in mai toate clasele de aerobic, asa ca, gratie Body Pump, o sa fii cu lectiile invatate. Nu in ultimul rand, Body Pump inseamna distractie, te face sa prinzi gustul claselor de aerobic, al lucrului pe muzica, pe ritm. Muzica e minunata, iti vine sa tragi de tine tot mai tare si, aproape, fara sa-ti dai seama, progresul se produce si te antrenezi mai bine si mai intens.

Ce rezultate ai obtinut? Cum te-a „modelat” fizic si psihic?

Bineinteles, toata lumea ar vrea un raspuns de genul: am pierdut atatia centimetri de pe coapse, am facut abdomen cu patratele, am niste fese tari ca piatra etc. Ei bine, pot spune toate astea, dar le-am obtinut in timp, cu multe antrenamente, diversificate, nu doar cu Body Pump. Si alt aspect al intrebarii „Ce rezultate ai obtinut?”: majoritatea se gandesc doar la transformarea fizica, insa, de fapt, marele castig este in alta parte: perfectionarea capacitatilor motrice – forta, viteza, rezistenta. Acesta este un antrenament de tip functional, adica te pregateste pentru viata de zi cu zi. Din punct de vedere psihic, Body Pump a scos la suprafata acea Xena pe care o banuiam ca zace in mine.

„O clasa de Pump facuta angajat vine cu un consum de energie considerabil – pana la 600 de calorii. Dar, ca orice antrenament, trebuie sa fie sustinut de o alimentatie sanatoasa ca sa dea rezultatele vizibile”.

Natalia Talmacec

Credit foto: Mircea Popa

Locatie: World Class Romania (InCity Residences)

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate